Ayancık Devlet hastanesi, kan bağışı ve organ bağışının önemine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı kısa film çalışması ile 4. Uluslararası Kan Film Festivaline katıldı. Kısa film, ilk elemeyi geçerek finalist oldu.

Lösemi, Talasemi, Orak Hücre Anemisi ve Kan Bağışı Temalı Kısa Film yarışmasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi ve kısa filmin Yönetmeni Hasan Ergenç, bu filmde emeği geçen herkese teşekkür etti. Ergenç; “Ayancık Devlet Hastanesi olarak 4. Uluslararası Kan Film Festivaline katıldık. Lösemi, Talasemi, Orak Hücre Anemisi Kan Bağışı Temalı Kısa Film yarışmasında ön elemeyi geçerek finalist olduk.
Amacımız Ayancık Devlet Hastanesi olarak kan bağışı ve organ bağışının önemine yönelik farkındalık oluşturmaktı. Bu festivalde kan takviyesine bağımlı bir şekilde hayatını devam ettiren özellikle talasemili hastalarımızın yaşadığı zorlukları duyurmak, Türkiye ve Dünya genelinde farkındalık oluşturulmasına yönelik Ayancık Devlet Hastanesi olarak katkı sunmayı amaçladık.

Bu kısa filmin çekiminde emeği geçen, Narin Arabacı (hasta kız, Esra Arabacı (anne), Zeynep Arabacı (kardeş), Gökçe Çıplak (doktor) Ayşe Yıldız (bilgi İşlem personeli) Saliha Açıkgöz (sıra bekleyen hasta), Ebru Erdem Yılmaz (sıra bekleyen hasta), İfakat Hülya Deniz (sıra bekleyen hasta), Ramazan Alpaslan (kamera, görüntü, ses) ve Hasan Ergenç (yönetmen)’ e çok teşekkür ederiz.

Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen Kan Hastalıkları Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç bey ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Vitrin Haber