Sinop’ta bir pastanende Türk milletinin birlik ve beraberliğini vurgulamak amacıyla Türk bayrağı amblemli üretilen pasta ve tatlı ürünleri kapış kapış gitti. 

Konu hakkında konuşan İşletme Müdürü Yunus Bilgin, “Tüm yurt genelinde gelişen bu terör olaylarını lanetliyoruz. Dolayısıyla şehitlerimize gazilerimize ve yaralılarımıza destek olması amacıyla bir şeyler yapmak istedik. Pastane ürünlerimizde tatlı ve pasta çeşitlerinde terör olaylarına protesto amacıyla ruhumuzun içinden gelen ay yıldızlı bayrağımızın ak rengi ve beyazı buluşturduk. Bu vesileyle halkımızın yanında olduğumuzu, terörü bir kez daha lanetlediğimizi göstermek istedik. İnsanlar bu pastalara daha çok rağbet gösterdi ve diğer pastalarımız vitrinde kaldı.” dedi.

Pasta tasarımlarının ilk olarak Dağlıca ve Iğdır'da yaşanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla üretildiğini belirten İşletmenin pastane İmalathanesi Sorumlu Ustası Ahmet Kargı ise, "Pastaları yaptığımız zaman ilk etapta ticari boyutta bakmadık bu olaya. Yapma amacımız sadece bayrak bütünlüğünü tekrar halkımıza aşılamak ve bayrak bütünlüğümüzün hiçbir şekilde sarsılmadığını anlatmaktı. Bu sebepten dolayı yapmış olduğumuz pastalar da halkımız tarafından çok ilgi gördü. Pastaları hiçbir şekilde ticari amaçla yapmadık." diye konuştu.
İHA
Editör: Vitrin Haber