Almanya’da bulunan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) tarafından “Sinoplular Şöleni” düzenlenecek. Dernek şölenden elde edilen geliri Soma’da hayatını kaybeden Sinoplu madencilerin ailelerine verecek.

Merkezi Almanya”nın İserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği”nin (ASİDER) yönetim kurulu, 24 Mayıs Cumartesi günü Almanya”nın Datteln kentinde yapılacak “Sinoplular Şöleni”nin tüm gelirini Soma”da şehit düşen Sinoplu madencilerin ailelerine verme kararı aldılar. 

Yaşanılan facianın kendilerini derinden yaraladığını söyleyen ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Soma’da yaşadığımız felaket, Türk milletinin her bireyi gibi bizleri de derinden yaraladı.  Ülkemizin yasta olduğu bu süreçte, ASİDER yönetim kurulu olarak 24 Mayıs Cumartesi günü Almanya’nın Datteln kentinde düzenleyeceğimiz Sinoplular şölenini ertelemek istiyorduk. Lakin Soma’daki şehitlerimiz ve aileleri için Türk insanı adeta seferber olmuşken, bizlerde bu seferberliğe bir tuğla koymak istedik. Bu doğrultuda da;  planlanan etkinliğimizi gerçekleştirerek elde edilecek bütün geliri Soma’daki faciada şehit düşen Sinoplu işçilerin ailelerine verme kararı aldık” dedi. 

Başkan Ali Çalışkan, Avrupa’da yaşayan Sinoplulara, 24 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’de başlayacak, “Sinopluların Kucaklaşma Gecesi”ne katılarak,  Soma’daki faciada şehit olan işçilerin ailelerine destek olmaya çağırdı.
Editör: Vitrin Haber