Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sinop Spastik Çocuklar Derneğinin İtalya’dan CEIPES ve Romanya’dan IPP ile ortaklaşa yürütmekte olduğu Avrupa ve Engellilik projesi açılış toplantısı 29 Haziran 2021 tarihinde “Akçaağaç Koru” toplantı salonunda gerçekleştirildi. Projenin ilk kamuoyuna çıkış aktivitesi olan toplantıya Sinop’tan 105, şehir dışından ise 10 kişi katıldı.

Toplantıda Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Berrin Gürleyen projenin hedef ve faaliyetlerini tanıtan bir sunum yaptı. Proje sunumu öncesinde söz alan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi,  Avrupa Birliği’nin engelli haklarının elde edilmesine olan katkısından bahsetti; sonrasında söz alan diğer konuşmacı Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ise engelli haklarına hak temelli yaklaşımın önemini vurgulayarak bu haklar konusunda engellileri daha etkin mücadele etmeye çağırdı. 
Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın da dinleyici olarak katıldığı toplantıya aynı zamanda Sinop Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ayhan Özhan’da katıldı.

Toplantı sonunda açıklama yapan proje koordinatörü Mustafa Hakan Tanyeri, projenin hedefinin Avrupa Birliği’nin engellilere yönelik desteklerini daha görünür kılmak olduğunu, toplantının da bu amaca hizmet ettiğini belirtti. Ayrıca toplantıya Sinop’taki engelli camiasının yanı sıra başka illerden de dernek temsilcileri katıldığını belirterek bunun da yaygınlaştırmaya olan katkısının önemini vurguladı.

Editör: Vitrin Haber