Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) Projesi kapsamında Sinop’a gelen heyet Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) kapsamında Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde ve Avrupa Birliği finansörlüğünde hayata geçirilmesi beklenen “ Sinop’ta Deniz Ürünleri ve Turizm Sektörü Odaklı, KOBİ’leri Destekleyici, Kalkınma Planlarının Hazırlanması ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi’’ için ilimizde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri ve Proje Teknik Destek ekibi  Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti. 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri ve Proje Teknik Destek ekibi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUZKA )’nın nihai faydalanıcısı olduğu Projenin mevcut durumu ve İzleyen süreç hakkında Vali Özata Çetinkaya’yı bilgilendirdi.

Heyet ile bir süre sohbet eden Vali Özata Çetinkaya; Su ürünlerinin Sinop’un vazgeçilmez sektörlerinden birisi olduğunu ve projenin başarıyla oluşturulup hayata geçmesi için şehir olarak gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Sinop’ta üç gün süresince proje ortakları ve sektör temsilcileri ile saha ziyaretleri gerçekleştiren heyetin çalışmalarına KUZKA proje ekibi de eşlik etti. Önümüzdeki 2 ay içerisinde revize edilerek onaya sunulması beklenen proje 9.8 milyon Avro bütçeye sahip.
 

Editör: Vitrin Haber