Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Balıkçılık ve su ürünleri avcılığında kullanılan av araçlarının markalanması ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Sahil Güvenlik 72 Bot Komutanlığı, Sinop Liman Başkanlığı, Sinop İli Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği, Sinop İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanları ve Sinop İlinde bulunan Kooperatif Başkanları ve balıkçılar katıldı. 

Toplantıda konuşan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Su ürünleri avcılığında kullanılan mevcut av araçlarının 1 Eylül 2022 tarihine kadar markalanması gerektiğini söyledi. Önlem; “1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmış olan 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen ve 1 Eylül 2020 – 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında ticari amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanmak üzere bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması için su ürünleri avcılığına ilişkin yükümlülük, sınırlama ve yasakları düzenleyen Tebliğin "Diğer Genel Hükümler" başlıklı 48 inci maddesinin  "Av araçlarının markalanması Bakanlığın belirleyeceği usul ve esaslar dahilinde 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren zorunludur" gereği, bu bilgilendirme toplantısını düzenliyoruz. Genelge gereği Su ürünleri avcılığında kullanılan mevcut av araçlarının 1 Eylül 2022 tarihine kadar markalanması gerekmektedir” dedi. 

Toplantıda daha sonra Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli Mühendis İlyas Demir Bilgili bir sunum yaptı. 

Editör: Vitrin Haber