Sinop Belediye Başkanlığınca başlatılan atık yağ toplama kampanyası kapsamında toplanan yağlar, belediyenin anlaşmalı olduğu geri dönüşüm şirketi kolza şirketi ekiplerine teslim edildi.

Uzun süredir devam eden kampanya sayesinde atık yağlar doğaya atılmaktan kurtulup dışarıda imha ediliyor. Avrupa’nın en büyük üçüncü atık yağına sahip olan Türkiye’de, atık yağların yüzde 80’inin evlerde oluştuğunu belirten belediye yetkilileri, gerçekleştirilen atık yağ toplama etkinliği sayesinde temiz çevre bilinci ile hareket edilerek atık yağların doğaya atılmasının önüne geçildiğini belirtti. 
Vatandaşların atık yağları lavaboya dökmeyerek lavabo ve kanalizasyon borularının tıkanmasını önleyebileceklerinin altını çizen belediye yetkilileri, Atık suların eriştikleri deniz ve nehirlerde suyun hava almasını engelleyecek yağ filmi ile suyun yüzeyinin kaplanmasına neden olduğunu ve atık su arıtma tesislerinde, yağın giderilmesinin oldukça güç olduğunu ifade ettiler. 

Yetkililer; “Vatandaşlarımız atık yağlarını belediyemize getirerek, lavabo ve atık su giderlerinin tıkanmamasına yardımcı olabilir hem de çevre kirliliğinin önüne geçebilirler” ifadelerinde bulundu. 
Kolza şirketi tarafından toplanarak, şirketin geri kazanım tesisine taşınan atık yağlar, burada işleniyor ve çevreci bir enerji kaynağı olan biyodizel yapımında kullanılıyor. 

 
Editör: Vitrin Haber