Kısa adı ASİLDER olan Sinop İli İlçeleri Derneği yöneticileri Ankara’da yaşayan Musul Türkmen ailelerini ziyaret etti.

ASİLDER Genel Başkanı Kenan Güllü ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara’da yaşayan Musul Türkmen ailelerini ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler verdi. Okullarının olumsuz şartlar yüzünden kapandığını, Türkiye’ye çok zor koşullarda kaçak yollardan geldiklerini söyleyen 7 çocuklu Eyet TAWFEEK-M ailesi, geçimlerini asgari ücretli, okul çağında çocuklarıyla birlikte 2 kişi çalışarak ve 900 TL kira ödeyerek sürdürdüklerini belirttiler. 

Aile Eğitim-okul yaşında 100’e yakın bildikleri akraba çocukları olduğunu, Türkiye’nin kendilerine sınırlarını açmasından ötürü ayrıca minnettar olmakla birlikte; sadece bir defaya mahsus Türkmen Vakfı tarafından 400 TL yardım yapıldığını, devlet ya da başka kurumlardan yardım eli uzatılmadığını da dile getirdi.
Gerçekleştirilen ziyaret vesilesi ile Türkmen vatandaşları tanımaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten ASİLDER Genel Başkanı Kenan Güllü, Türkmen vatandaşların çocuklarına eğitim konusunda öncülük edeceklerini, kendilerini asla yalnız bırakmayacaklarını, ayrıca gerek sivil toplum örgütleri, gerekse iş dünyası ve duyarlı vatandaşların yanlarında olması gerektiğini belirtti. 
 
Editör: Vitrin Haber