Ankara Altındağ Kabakçı Zade Konağı Hamamönü Etkinlikleri çerçevesinde Eğitimci Yazar Sultan Özateş'in sunumunda düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan ASİLDER Genel Başkanı Kenan Güllü, sevdası Karadeniz, davası Türkiye Cumhuriyeti olan yüreklerle ilerlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kısa zamanda sivil toplum kuruluşları içinde büyüyen bir aile olduklarını belirten Güllü, dernek hizmetleri ve projelerini anlattı. 
Eğitimci Yazar Sultan Özateş ise: Türkü ve çeşitleri, Türk Halk Müziği ve şiir hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.
Türk Halk Müziğine gönül vermiş Sinoplu Sanatkarlar Ali Çınar ve Ayşe Baltacı türkülerle geceye renk katarken, programa misafir dinleyici olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçılarından Şevket Kağıtçı ve Aysel Yaşar, ikişer eser okudu. Selami Parmaksız ise sazıyla türkülere eşlik etti.

Türkülerin arasında şiirlerle programa renk katan, Sultan Özateş, Hamza Erol, Nihat Çetin ve ASİLDER Çocuk Kurulundan Asya Demircan ve Ayşe Nur Akdoğan mısralarıyla misafirlere duygulu anlar yaşattılar.
Programa; Kültür Bakanlığı İdari Daire Başkanı Nezih Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda bürokrat, STK temsilcisi ve üyesi ile vatandaşlar katıldı. 
Program sonunda sanatkar Ali Çınar ve Ayşe Baltacı'ya ASİLDER Başkanı Kenan Güllü ve Ankara Sanat Platformu Başkanı Sultan Özateş tarafından plaket takdim edildi. 

Editör: Vitrin Haber