Almanya’nın Ruhr bölgesinde yaşayan Sinoplular ASİDER‘in düzenlediği geleneksel  iftarda yemeğinde  buluştu. DİTİB Gelsenkirchen Hassel Camisi’nin ev sahibiliği yaptığı  iftar yemeği konuşan ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, yeni üyelerin katılımları ile  ASİDER ailesinin her geçen güç daha büyüdüğünü ve güçlendiğini söyledi. 

ASİDER Başkanı Ali Çalışkan,  Başkanvekili Sirvan Ünal,  Genel Sekreter Birol Üstün, Başkan Yardımcıları’ndan Sahra Şahin,   DİTİB  Gelsenkirchen Hassel Camisi’nin ev sahipliği yaptığı iftara yemeğinde hazır bulundular. İfarda yemeğinin açılış konuşmasını yapan Cami Dernek Başkanı aynı zamanda Sinoplu olan Cesur Özkaya, Ramazan ayının bereket ayı olduğunu böylesi önemli günde ASİDER’i, Sinopluları iftarda biraraya getirmekten mutluluk duydularını söyledi. Cesur Özkaya’dan sonra kürsüye gelen ASİDER Başkan Yardımcısı Sahra Şahin, yeni seçilen yönetim kurulu ile birlikte yeni teşikat yapılanmasına gittiklerini bu çerçevede  Avrupa her köşesinde yaşayan Sinopluya ulaşmak istediklerin ifade etti.   

ÜYE ÇALIŞMASINA HIZ VERDİK

ASİDER Başkanvekili Şirvan Ünal, Avrupa genelinde teşkilat çalışmalarına hız verdikleri  söyleyerek, “ASİDER daha güçlendirmek için teşkilat  ve üye çalışmalarımıza hız verdik. Bununda meyvelerini alıyoruz. 2 hafta için 50’ye yakın Sinoplu derneğimize katıldı. Bu çalışmalarımız hızla devam edecek” dedi. 

AVRUPA’DA 200 BİN SİNOPLU YAŞIYOR 
ASİDER’in geleneksel iftar yemeğine katılanlara ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Ali Çalışkan ise konuşmasında şunları söyledi: “Avrupa’da 200 bine yakın Sinoplu yaşıyor. Yani Avrupa’da bir Sinop daha var. ASİDER olarak  bizler Avrupa’da Sinopluları sosyal ve  kültürler alanda daha güçlü kılmak için  onların yanında olmak istiyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz.” 
 
Editör: Vitrin Haber