DİTİB’e bağlı Mescid-i Aksâ Camisi’nin ev sahipliği yaptığı ve Kanal Avrupa ekranlarından canlı yayınlanan iftar programına Sinoplular büyük ilgi gösterdi. Adeta izdihamın yaşandığı iftar pro-gramında ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, Başkan Yardımcısı Sirvan Ünal, Genel Sekreter Birol Üstün, Yönetim Kurulu Üyeleri Arslan Açıkgöz , Yüksel Erdem  ile ASİDER Gelsenkirchen Şube Başkanı Cesur Özkaya derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

ANKARA VE İSTANBUL'DAN KATILIM 
İftar programına Duisburg, Horn ve Bielefeld Şube yönetici ve üyeleri de iştirak etti. Ankara’dan ASİLDER Genel Başkanı Kenan Güllü ile İstanbul'dan SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül   telefon ile iftar programına bağlanarak, Avrupa’daki Sinoplulara sevgi ve saygılarını sundu.

AVRUPA GENELİNE ŞUBELERİMİZİ AÇIKTIK 
Avrupa’da 200 bine yakın Sinoplunun yaşadığının altını çizen ASİDER Başkanı Ali Çalışkan; “   ASİDER olarak Avrupa'nın neresinde yaşarsa yaşasın, tüm Sinopluların sevinç ve üzüntülerine ortak olmak için için yola çıktık. Bu  doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz, ve bu doğrultuda Avrupa genelinde şubelerimizi kurduk. Geçtiğimiz hafta  Duisburg ve Hamburg şubelerimiz        hıdırelez  şenliklerimizi  organize etti. Bugün de Gelsenkirchen şubemiz, bu bereket ayında bizi burada buluşturarak iftar programımızı gerçekletirdi. Başta Cesur Özkaya olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün burada adeta izdiham yaşıyoruz. Derneğimizin bu iftar programına katılarak bizleri onurlandıran, tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AVRUPA'DAN SİNOP UÇMAK İSTİYORUZ 
Sinop Havaalanın yenilendiğini ve uluslararası uçuşlara açılacak altyapıya ulaştığının  altını çizen Başkan Yardımcısı Sirvan Ünal ise, “Avrupalı Sinoplular artık Almanya’dan direk Sinop’a uçmak istiyor. Bu konuda ASİDER yöneticileri olarak çok talep ile karşılaşıyoruz. Buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olsunlar. Hiç değilse yaz aylarında bu talebimiz karşılanabilir” dedi.     
Editör: Vitrin Haber