Geçtiğimiz hafta içerisinde yağan aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşayan Ayancık başta olmak üzere Erfelek ve Türkeli ilçelerine Avrupalı Sinoplular Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

GÜN, BİRLİK OLMA ZAMANI

Düzenlenen kampanya ile ilgili gazetemiz Vitrinhabere açıklamalarda bulunan ASİDER Genel Başkanı Ali Çalışkan, Ayancık başta olmak üzere  Erfelek ve Türkeli meydana gelen sel felaketi sonrası ortaya çıkan manzaranın tüm Sinoplular gibi Avrupalı Sinopuları da çok üzdüğünü altını belirtti. Çalışkan; “Gün yaralarımızı sarma zamanı, birlik olma, destek olma zamanı. Ayancık tam anlamı ile yüzyılın felaketini yaşadı. Can kayıplarımız oldu. Köylerimize ulaşım sağlanamıyor. Su yok, elektrik yok. Devletimiz, milletimiz tüm imkanları ile seferber olmuş durumda. Bizler de bu felaketin oluşturduğu yaraları sarmak için dernek olarak, ASİDER olarak yardım kampanyası başlattık.  

Şu ana kadar yaklaşık 6 bin 500 Euro yani yaklaşık 65 bin Türk Lirası kadar para toplandı. Kampanyamız devam ediyor. Her kesimden kampanyamıza destek var. Türkü, Almanı, Polonyalısı, kampanyamıza destek veriyor. Acımızı paylaşıyor.  Kampanya sonunda, toplanan paraları oluşturacağı bir heyet ile belediye ve kaymakamlarımız ile istişare ederek mağdurlara vermek istiyor” dedi. 

Editör: Vitrin Haber