Ayancık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak, Ayancık Meslek Yüksel Okulu Müdürü Recep Aykan ile ASİDER Sinop Sorumluları Aslan Açıkgöz, Mevlüt Aydın, Selamet Altuntaş ve ASİDER Başkan Yardımcısı Erdal Altuntaş oyuncak atölyesinin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Törene Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya’nın vekili, Milli Eğitim Müdürü Murat Altundal, Okul Müdürü Seyfi Güler, Ayancık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hanife Başar Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.

Ayancık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hanife Başar Özcan yaptığı selamlama konuşmasında, atölye kurmak istemelerindeki amaçlarını “Orman ve ağaç yönünden zengin olan ilçemizde, gençlerimize iş istihdamı sağlayabilmek ve milli oyuncak projemize destek olabilmek” şeklinde açıkladı. Özcan üretilen ürünlerin satışına da yardımcı olarak KOSGEB desteği sunacaklarının altını çizdi.


Özcan; “Güzel ülkemde ses getireceğine inandığımız bu projemizi hayata geçirebilmek için atölye donanım ve malzeme alımında Milli Eğitim bakanlığı hayat boyu öğrenme genel müdürümüz Sayın Mehmet Nezir Gül beyin desteğini aldık. İlçem adına kendisine çok teşekkür ederiz. Ancak imkanlarımızın yetmediği bir lazer kesme ve kazıma makinesine ihtiyacımız vardı. İşte o noktada imdadımıza ASİDER başkanımızın önderliğine gurbetçi hemşerilerimiz yetişti. Lazer kesme ve kazıma makinesini kurumumuza bağışlayan ASIDER başkanımız Ali Çalışkan beye Başkan Yardımcısı Aslan Açıkgöz beye ve de gurbetçi hemşerilerimize çok teşekkür ederiz. Bize destek veren Kaymakamımız Abdullah Seçkin Koçak Beye Belediye Başkanımız Hayrettin Kaya ve Milli Eğitim Müdürümüz Murat Altındal’a teşekkür ediyorum. Yine bize çıktığımız bu yolda ışık tutan bir isim var ki kurum kuruluş ve dernekler arası işbirliğini güçlendiren Atölyemizin ilk günden bugüne kadar kurulumunda bizlerden desteğini esirgemeyen bilgilerini paylaşan bize yol gösteren lazer kesme ve kazıma makinesini kurumumuza bağışlanmasına vesile olan Yüksekokul Müdürümüz Recep Aykan beye çok teşekkür etmek istiyorum. Kurumlar arası işbirliği gençlerimize ışık olacaktır. Son olarak da bizlerden yardımlarını esirgemeyen eksiklerimizi tamamlayan mesleki teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyfi Gülen, Müdür Yardımcısı Haluk Gül, öğretmeleri İlhan bide ve İsmail Çeliker’e teşekkür etmek istiyorum. Çorbada tuzun olan herkes iyi ki varsınız.

Programda daha sonra ASİDER yöneticilerine katkılarından dolayı Sinop Üniversitesi Dekanı Nihat Dalgıç imzalı birer plaket takdim edildi. Etkinliğe katılamayan ASİDER Başkanı Ali Çalışkan’ın plaketini Başkan Yardımcısı Erdal Altuntaş aldı. Plaketleri takdim eden Ayancık Meslek Yükselokulu Müdürü Recep Aykan ise yaptığı konuşmada ASİDER’e teşekkür etti. Törende folklor gösterileri ilgiyle izlenirken, kurdele kesimi sonrası atölye gezildi ve atölye hakkında yetkililer bilgi verdiler.


 

Editör: Vitrin Haber