Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin 4. Olağan Genel Kurulu, Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yaklaşık 200 üyenin katılımıyla yapıldı. Açılış ve yoklama, Divan heyetinin teşekkülü ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Ardından 26.08.2016 tarih ve 29813 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Islah Amaçlı Hayvan Yetiştirici Birliklerinin Kurulması ve Hizmetleri Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerinin uyarlandığı "Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin Ana Sözleşmesi" görüşülerek oylandı. Faaliyet ve denetim raporlarının okunması ile diğer gündem maddelerinin görüşmesi ardından seçimlere gidildi. Mevcut başkan Hasan Ege'nin tekrar aday olmadığı seçimlerde, Şenol Tabak tek liste ile sandığa gitti. Böylece Tabak Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nin yeni başkanı oldu. 

İşte yeni yönetim
Şenol Tabak başkanlığında oluşan yeni yönetim şu isimler yer alıyor; İlhan Akın, Bekir Akın, Coşkun Köse, Şerafettin İpek, Zeki İnan, Cevat Şensoy. Denetleme Kurulu; Şenol Aksoy, Engin Güney, Mehmet Yaldız. Merkez Birliği Üyeleri; Erdal Çelebi, Hamdi Kaya, Coşkun Can, Şerafettin İpek, İlhan Akın ve Musa Topcu.

Eski Başkan Ege, yapılan çalışmalardan bahsetti
Genel kurulda duygusal bir konuşma yapan ve başkan olarak üyelere veda eden Hasan Ege, başkanlığı döneminde yapılan çalışmalara değindi. Göreve geldikleri ilk günden bu yana çeşitli eğitim seminerleri ve programlar verdiklerini dile getiren Ege, 2013 yılı Mart ayında prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu'nu Sinop'a davet ettiklerini ve bu seminere il ve ilçelerden 211 üyenin katıldığını, yine 2014 yılı Mart ayında arı hastalıkları uzmanı Dç. Dr Aslı Özkırım ve merhum genel başkan Bahri Yılmaz'ın Sinop'a gelerek üyelere bilgiler verdiğini, bu konferansa da 198 üyenin katıldığını anımsattı. Hasan Ege, il ve ilçelerde bu güne kadar yapılan seminer ve eğitimleri tek tek sıraladı. 

Binlerce fidan dağıttık
2013 yılı Mart ayında arıcılara otuz bin adet akasya ve ıhlamur fidanı dağıtıldığını söyleyen Hasan Ege, istek üzerine Durağan ilçesine 2 bin akasya ve ıhlamur fidanı gönderildiğini dile getirdi. Hasan Ege dağıtımı yapılan fidanlarla ilgili şu bilgileri verdi; "Yine 2014 yılında 20 bin adet ıhlamur ve akasya fidanı arıcılarımıza dağıtıldı. 2015 yılında 15 bin adet ıhlamur, akasya ve kestane fidanı dağıtıldı. 2016 yılında 3 bin adet ıhlamur ve akasya fidanı dağıtıldı"

3 Yılda 687 bin 150 TL destek verildi
2016 yılı sonu itibariyle toplam üye sayılarının 363 olduğunu kaydeden Başkan Ege verilen desteklemelerden de bahsederek, 2013 yılından bu yana Sinop'ta arıcılara 687 bin 150 TL destek verildiğini söyledi. Hasan Ege; "2013 yılında 202 arıcımıza toplamda 100,120.00 TL tutarında, 2014 yılında 210 arıcımıza toplamda 109,328.00 TL tutarında destekleme verildi. Yine 2015 yılında 235 arıcımıza toplamda 166,640.00 TL, 2016 yılında 228 arıcımıza 163,322.00 TL tutarında destekleme verilirken, 2017 yılında da 212 arıcımıza toplamda 147,740.00 TL tutarında destekleme verildi"  diye konuştu. 

786 kişiye kurs verildi
Düzenlenen kurslar hakkında da bilgi veren Hasan Ege; 2012-2016 yılları arasında Türkeli, Gerze, Erfelek, Ayancık, Boyabat ve Durağan ilçelerinde toplam 786 kişinin Arıcılık kursu gördüğünü dile getirdi. Hasan Ege; "Kurslarımız kapsamında Türkeli'de 227, Gerze'de 90, Erfelek'te 115, Ayancık'ta 305 ve Boyabat ilçemizde de 20 kursiyerimiz kurs gördü. Ayrıca Durağan Açık Cezaevi yerleşkesinde cezaevi personeli, hükümlü ve tutuklulara yönelik 29 kişiye kurs verildi" ifadelerini kullandı. 

Başkan Tabak hedeflerinianlattı
Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin yeni başkanı Şenol Tabak ise tüm üyelere teşekkür etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Tabak, bundan sonraki süreçte yapmayı planladıkları çalışmalar ve hedefler hakkında bilgi verdi. Hasan Ege'ye bu güne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Şenol Tabak sözlerini şöyle sürdürdü; "2012-2016 yılları arasında kurs verdirdiğimiz 786 aday arıcının desteklenerek bunların bir kısmının birliğimize kazandırılması hedeflemekteyiz. 

Ana arı yetiştirme kursları açacağız
Yine 2012-2016 yılları arasında arıcılarımıza ülkemiz arıcılarının ve sizlerinde yakından tanıdığı uzman hekimler tarafından verilen eğitim projeleri amaçlarına ulaşmış, arıcılarımızın arı, arı hastalıkları, bal üretimi, uygun ekipman kullanımı, bilinçli ilaçlama gibi konularda yeterli seviyeye ulaşılmış, bizlerde yönetim olarak edindiğimiz bilgi, beceri ve birikimlerimizle yeni projeler üreterek arıcılarımıza, ekipman sağlanması, arıcılıkla ilgili yeni gelişmelerin üyelerimize tanıtılması, yeni tekniklerin üyelerimize öğretilmesi ve ülkemizin yetiştirdiği uzman hekimlerle arıcılarımızın buluşturulması hedeflemekteyiz. Bu anlamda Ana arı yetiştiriciliği çok önemli olup ana arı yetiştirme kursları uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. Her arıcımıza proje kapsamında polen tuzaklı termo taban dağıtılması bu yıl gerçekleştirilecektir.

İlimizi çalışmalarımızda 3 bölgeye ayırıyoruz
Bu dönemde ilimizi üç bölgeye ayırarak üç bölgemize yönelik 1-(Boyabat, Durağan, Saraydüzü) bölgeleri, 2-(Sinop, Erfelek, Gerze. Dikmen)bölgeleri  3-(Ayancık, Türkeli) bölgeleri olmak üzere sahada arıcılarımıza hizmet verecek üç danışmanla çalışma hayata geçirilecektir. 'Birlik büromuzun artık bizlere yetersiz gelmesi ve ihtiyaçlarımıza cevap verememesi nedeniyle çok daha uygun, geniş bizlerin ve birliğimize ziyarete gelen arıcı arkadaşlarımızın eğitimi ve misafirlerimizin rahat edebilmesi için, farklı arayışlara girerek yeni bir yere taşınmayı düşünmekteyiz"




 
Editör: Vitrin Haber