Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'nun (BRTK) Yurtdışı Faaliyetler Komisyonu kuruldu. BRTK Genel Başkan Yardımcısı Zürfeddin Hacıoğlu başkanlığında konfederasyonun Edirne temsilciliğinde Akdeniz, Ege, Marmara, Karadeniz ve Trakya bölge temsilcilerinin katılımıyla toplantı gerçekleşti. Hacıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, yurtdışı faaliyetlerde görev alacak 15 kişilik bir komisyon kurduklarını belirtti. 

Komisyonun amacının Balkanlarda yaşayan soydaşlara daha etkin fayda sağlamak, ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmek olduğunu dile getiren Hacıoğlu, "Amacımız işbirliğini artırmak ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'nun hareket kabiliyetini artırmaktır. Tüm bu faaliyetlerde Balkanlarda yaşayan çocuklarımız ve gençlerimiz önceliğimiz olacak" ifadelerini kullandı.

BRTK Dış İlişkiler komisyon üyeliğine Karadeniz Rumeli Dernekler Federsyonunu (Karadeniz bölgesini)  temsilen Federasyon Başkanı Salih Meriç ile Sinop Balkan Türkleri ve Mübadele Derneği Başkanı Kenan Aral seçildi.
Başkan Aral toplantı sonunda Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Dış İlişikler Komisyon Başkanına Sinop’a özgü kotra maketi taktim etti.

Editör: Vitrin Haber