Sinop'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde organize olan grup, saldırının 5. yılı nedeniyle düzenlenen anma programı için Uğur Mumcu Meydanında bir araya geldi.

Katılımcılar, "10 Ekim katliamını unutturmayacağız" yazılı pankart açarak, terör saldırısında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı alana karanfil bıraktı. 

Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Tuğba Tığlı, 10 Ekim katliamının, emek, barış ve demokrasi uğruna ödenen ağır bedellerden sadece biri olduğunu söyledi. 

Tığlı; "103 insanımızı yitirdiğimiz, yüzlerce insanımızın fiziksel, yüzbinlerce insanımızın ruhsal olarak yaralandığı 10 Ekim katliamı, emek, barış ve demokrasi uğruna ödenen ağır bedellerden sadece biridir" dedi.

Asıl faillerin yargılanmadıkça 10 Ekim dosyasının kapanmayacağını kaydeden Tuğba Tığlı, "1 Mayıs katliamından Maraş katliamına, Bahçelievler katliamından Sivas katliamına, bu ülkenin katliamları ile hesaplaşmak için mücadele verenlerin karşısına çıkarılan duvarları ve engelleri biliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne duvarlar örerlerse örsünler, o duvarı yıkacak tuğlaları çekip çıkaracağımızdan kimse kuşku duymamalıdır. 10 Ekim katliamında rolü olan, görevini ihmal eden, katliama yol veren ve emir veren tüm sorumlular yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız.
DİSK-KESK-TMMOB ve TTB olarak; 10 Ekim Ankara katliamının beşinci yıldönümünde sözümüzü bir kez daha yineliyoruz: Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak barış ve demokrasiyle taçlandıracak, emeğin ve bir arada yaşama iradesinin egemen olduğu Türkiye’yi yitirdiğimiz canlarımıza, yoldaşlarımıza, 103 karanfilimize armağan edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber