Millî Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli resmi, özel tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik Haritaları Seviyoruz konulu ICA Uluslararası Çocuk Resim Yarışması düzenledi. 

Uluslararası Kartografya Birliği (ICA) Tarafından dünya genelinde ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 6-15 yaş aralığındaki öğrencilerin katılımı ile her iki yılda bir düzenlenen ve 2019 yılında Japonya’da gerçekleştirilecek olan (ICA) çocuk resim yarışmasında ülkemizi temsil edecek eserleri belirlemek amacıyla,  gerçekleştirilen “Haritaları Seviyoruz” temalı resim yarışmasına ülke genelinden çok sayıda eser katıldı.

Yarışlara Sinop’tan katılan Merkez Çiftlik İlkokulu anasınıfı öğrencisi Elif Oğuz,  6 yaş grubunda Türkiye ikinciliği elde etti. 

Başarılı öğrenciyi makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, minik öğrenciyi ve öğretmenlerini tebrik etti. Yıldız; “İlimiz adına başarılı çalışmalarından dolayı başta öğrencimizi, emeği geçen öğretmen ve idarecilerimizi canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi. 



 

Editör: Vitrin Haber