Bakanlığı ile ilgili bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sinop’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sinop Valiliğini ziyaret etti. Burada ilk olarak Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Arslan, çeşitli açıklamalarda bulundu.

SİNOP’TA DOLU DOLU BİR GÜN GEÇİRDİK
Sinop’ta gün boyu yapılan ziyaretlerle dolu dolu bir gün geçirdiklerini belirten Arslan; “Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü arifesinde bu haftayı şehitlerimizi anma, şehitliklerimizi ziyaret, değerlerimizi daha çok anlatma ve hain darbe girişimini unutmamak unutturmamak için bir çok etkinlik gerçekleştirdik.  Bu etkinlikler gerek Sinop’ta gerek Ankara’da gerekse Türkiye’nin birçok yerinde devam ediyor.  Ayrıca önümüzdeki 3 gün içerisinde aynı yoğunlukta devam edecek” dedi.

PROJELERİMİZE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ

Bütün bu hain darbe girişimine rağmen biz ülkenin her yerinde özellikle ülkenin ulaşılabilir erişilebilir olması adına projelerimizi hız kesmeden aksatmadan devam ettiriyoruz diyen Arslan; “ Bu hainlere şehitlerimiz canları pahasına hayatlarını ortaya koyarak cevap veriyorlar. Gazilerimde hayatlarını ortaya koyarak gazi oldular. Şehitlerimizi rahmet ile anarken gazilerimize de minnetlerimizi, hayırlı, sağlıklı ömürler diliyoruz” dedi.

SİNOP HAVALİMANI TERMİNALİ YILDA 2 BUÇUK MİLYON YOLCUYA HİZMET VERECEK
Bizlere vatan olarak bırakılan bu toprakları gelecek nesillere daha iyi bırakabilmek adına gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz diyen Arslan; “ Bugün bilinçli bir şekilde gerek Samsun’da yaptığımız açılışta gerek Sinop’ta yaptığımız incelemelerde çalışmalarımızda bir mesaj vermek istedik. Şehitlerimizi rahmet ile anarken onları yad etmenin en güzel yolu bu ülkeye hizmet etmekten geçiyor. Hizmet kervanını durdurmadığımızı özellikle bu haftalarda hizmetlerle ve yatırımlarla ilgili çalışmalar yaparak göstermek istedik.  Bu anlamda Sinop’ta öncelikle yaptığımız havalimanı terminali, önceki havaalanı 650m2 iken biz 12 bin 500 m2’lik yılda 2 buçuk milyon yolcuya hizmet edebilecek çok modern, konforlu, ferah ve Sinop’a özgü çizgilerde taşıyan bir terminali bitiriyoruz. Arkadaşlarımızla ayrıntılı çalışmalar gerçekleştirdik.  Hedefimiz kısa sürede bitirerek Sinopluların, Sinop’un ve Sinop’a gelen misafirlerin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

ŞEHİT AÇIKGÖZ’ÜN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

15 Temmuz hain darbe girişimi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Ayancıklı Ömer Can Açıkgöz’ün kabrini de ziyaret eden  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sözlerine şöyle devam etti; Bu haftanın ve içerisinde bulunduğumuz günlerin maneviyatına uygun olarak Ayancık’ta 15 Temmuz şehidimiz olan Ankara’da TOBB Üniversitesinde Hukuk okuyan 2. Sınıf öğrencisi Ömer Can kardeşimizin de kabrini ziyaret ettik. Ömer Can o gece Cumhurbaşkanı’nın çağrısına uyarak bütün milletimizin yaptığı gibi meydanlara inen, hainlerin kurşunları ile helikopter saldırıları sonucunda ne yazık ki şehit verdiğimiz kardeşimizdi. Şehidimizi özellikle ziyaret ettik, duamızı okuduk. Ailesine, akrabalarına tekrardan başsağlığı dileklerimizi ilettik.
15 Temmuz akşamı 81 ilimizden 250 şehit ailesinin gönderdiği Türk bayraklarını Cumhurbaşkanımıza teslim etmek üzere Sinop’tan gönderilen bayrağı da bir gencimize teslim ettik onlarda Sinop’tan yola çıktı. Ülkemizin diğer 80 ilinden de yola çıkacak ve 15 Temmuz akşamı sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilecek”.

YAPILAN PROJELER SİNOP’UN ERİŞİLEBİLİR VE ULAŞILABİLİRLİĞİ İÇİN

Sinop’ta ve ilçelerinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Arslan; “Karayolu çalışmalarımızı, denizcilik sektöründe barınaklar dahil iskele ve mahmuzları yerinde inceledik. Değerli valimiz, milletvekilimiz, il başkanımız ve yerelde bu işleri yapan değerli arkadaşlarımız ile bütün bu çalışmaları yerinde inceledik. Yapmamız gerekenleri onlarla paylaştık ve yine onlarında beklentilerini aldık.  Sinop’un ulaşımı, erişimi için yaptıklarımızın üzerine koyacağımız yeni projeleri birlikte paylaşmış olduk. Bu konuda yerel paydaşlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte Sinop’un ve Sinoplunun geleceğini daha iyi noktalara taşımak adına ülkenin her noktasına ve dünyaya açılması adına ulaşılabilir erişilebilir olması adına birçok projeyi istişare ettik. Biz hizmet edeceğimiz projeleri açıkladık, Sinoplular sağ olsunlar müjde olarak algılıyorlar. Ama bilsinler ki bunlarla yetinmeyeceğiz. Sinop’u merkez ilçe dahil 9 ilçesi ile birlikte geleceğe taşımak adına bir çok projeyi yaptık, yapıyoruz ve yine yapacağız. Çok değerli ve kıymetli bir coğrafyadayız.  Özellikle şeridiyle, denizciliğiyle, çeltiğiyle, kestanesiyle, ormanıyla, balıkçılığıyla meşhur Sinop’un bu değerlerini daha fazla su yüzüne çıkaracak. Hedef pazarlara daha rahat erişebilecek projelere inşallah birlikte yapmış olacağız. Bugün Karayolları Genel Müdürümüz ekibi ile birlikte yanımızdaydı, onların çalışmalarını beraber istişare ettik. Yine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürümüzde ekibi ile birlikte buradaydı. Sinop Havalimanı Terminalinin daha iyi yerlere gelmesi adına onlarla birlikte çalışmaları gördük. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Yerelde de sayın valimize, vekilimize, il belediye başkanımız dahil ilçe belediye başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, kaymakamlarımıza bugün bizimle birlikte projelerimizi incelerken yanımızda yer alan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.               

Valilik ziyareti sonunda Vali Hasan İpek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Sinop’a özgü gemi maketi olan kotra ve Sinop yapımı bıçak hediye etti.
 
Editör: Vitrin Haber