Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi dernek üyeleri ile birlikte hafta sonunu değerlendirmek üzere Sinop’a geldi.

Burada Sinop Kalesi, Tarihi Sinop Cezaevi, Şahin Tepesi, Hamsilos Kültür Parkı, İnce Burun ve Müze gerçekleştiren Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi üyeleri daha sonra düzenlenen tekne turu ile Sinop’u birde denizden seyretme imkanı yakaladı.

Birbirinden renkli aktivitelerle eşsiz bir gün geçiren Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi derneği üyeleri günün yorgunluğunu ise deniz keyfi ile attı. Gerçekleştirilen gezi programı hakkında bilgi veren Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar, dernek olarak eğitimle beraber sosyal etkinliklere de ciddi anlamda önemsediklerini belirtti.

Demiryarar; “Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi olarak her yıl yaptığımız farklı il gezilerinde bu yılda yaklaşık 40 kişilik görme engelli gurupla Altın Kaya Barajını gezdikten sonra Sinop iline geldik. Burada rehber eşliğinde engelli arkadaşlarımızla beraber şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdik. Gezi sonrası üyelerimizin şehrin kültürel yapısı ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmaları yanında kendilerine olan öz güvenlerini de artması bizim için büyük bir mutluluktur. İnşallah bundan sonrada dernek olarak bu tür sosyal etkinliklerle görme engellileri sosyal hayata bağlama yönünde yapılacak olan etkinliklere desteklerinin her zaman sürecek” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber