Kastamonu Belediyesi Düğün Salonunda yapılan olağanüstü kongrede, Muzaffer Bıyıklı ve Murat Ersöz’ün blok listeleri yarıştı. 294 delegenin oy kullandığı kongrede, oylardan 147’sini Bıyıklı, 74’ünü ise Ersöz aldı, 7 oy ise geçersiz sayıldı.

Kongrede divan başkanlığını CHP Sinop Milletvekili Engin Altay yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanı Altay, CHP’nin bu süreçte bir dakika bile vaktinin bulunmadığını açıkladı. Bu kongreyi yapmaya mecbur kaldıklarını ifade eden Altay, “Yeni ilçe yönetimimiz 2013 Temmuz ayında göreve başlayacak.  Tek gayemiz CHP’nin iktidara taşınması olacak” dedi. Altay konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

'Altay Tepki Gösterdi'
Adaylardan Murat Ersöz konuşması sonrasında CHP’nin eski Merkez İlçe Başkanları için plaket hazırlattıklarını ve bu plaketleri delegelerin huzurunda vermek istediklerini söyledi. Ancak bu talep hem divan hem de bazı delegeler tarafından uygun bulunmadı. Divan Başkanı Engin Altay, “Aday konuşmalarının yaşandığı anda böyle bir tören hiç olur mu? Böyle bir seremoni olamaz. Profesyonel bir parti olmalıyız” dedi ve plaketlerin başka bir törende verilmesini söyledi.

Parti olarak Kastamonu’da uzunca bir süreyi kaybettiklerini belirten Muzaffer Bıyıklı ise, şöyle konuştu: “Kendi içimizde tartışmalara girdik. Bunları artık geride bırakıp önümüzdeki hedeflere doğru çalışma yapmalıyız. El ele kol kola hemen çalışmalara başlayıp tartışmaları bitireceğiz. Bazı arkadaşlar kongrenin sonucuna göre istifa edeceğini duydum. Böyle bir şey doğru değildir. Bize herkes her görevde lazım. Hiç kimseye karşı ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklayacağım. Bu taahhüdümü mutlaka bana ileride yapmazsan hatırladın. Bu oylar partide huzur ve birliktelik için verildi. Şimdiye kadar bir zorluk yoktu, artık daha zor görevler bizi bekliyor”

Haber: İHA
Editör: Vitrin Haber