Türk İmar Sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş, haziran ayına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşlarının yılın ilk yarısında eridiğinin resmen tescillendiğini belirtti. Memur ve emeklilere yapılan bu haksızlığın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Demirbaş, “İnsanlarımıza bunu reva görenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.
 
Memur ve emeklilere 2015’in Ocak ayında altı aylık dönem için %3 zam yapılmışken, bu dönemde enflasyonun %4,76 olarak gerçekleştiğini ifade eden Türk İmar Sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş Ramazan ayı olmasına ve özellikle gıda ürünlerine fahiş zamlar yapılmasına rağmen memur ve emeklilere ödenecek enflasyon farkının belirleneceği Haziran enflasyonunun -%0,51 olarak açıklanması ise kamuoyunda şüpheyle karşılandığını ifade etti. Haziran enflasyonunun eksi çıkmasıyla dönem içinde %2,3’e kadar yükselen maaşlardaki erime, Haziran sonu itibarı ile %1,76 olarak belirlendiğinin altını çizen Demirbaş şunları söyledi; “Buna göre memur ve emekli maaşlarına %1,76 enflasyon ödemesi yapıldıktan sonra yılın ikinci yarısı için öngörülen %3’lük maaş zammı artışı yapılacak.  

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl toplam enflasyon %8,2 olarak gerçekleşirken memurlara ortalama %5,2 zam yapılmış ve maaşlar ortalama %3 dolayında erimiş olmasına rağmen 2013 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde alınan karar gereği memur ve emeklilere enflasyon farkı verilmemiş ve reel ücretlerde düşüşler yaşanmıştı.
Sokağa, çarşıya, pazara çıktığınızda her şeye zam geldiğini görüyorsunuz. Kazancımız harcamalarımıza yetmiyor. Millet, borçlanarak yaşıyor. Enflasyonun eksi olduğunu iddia edenler, hiç sokağa çıkmıyor, hiç oruç açmıyor mu? İftar çadırları dolup taşıyor; sokaklar dilenciden, evsizden geçilmiyor; çöplüklerden yemek toplayanlar her gün gazete sayfalarında yer alıyor. Bunlar enflasyondan kaynaklanmıyor mu? Gelirlerdeki düşüşten kaynaklanmıyor mu?   Bütün veriler ellerinde mevcut, hiç vatandaşın kredi kartı borçlarının ne seviyeye geldiğine bakmıyorlar mı?

Memurların ve emeklilerin alacağı üç kuruşa göz dikenler, her türlü hesap oyununu yapıyorlar. Sonuçta açıklanan resmi rakama itiraz etmek ve değiştirilmesini sağlamak gibi bir şansımız yok. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak önümüzdeki aybaşında başlaması gereken toplu sözleşmelere tüm ciddiyetimizle, memur ve emeklilerimizin hassasiyetleri doğrultusunda hazırlanıyor ve bütün bu kayıpları hesaba katıyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinde memurun ve emeklinin haklarını budamaya cüret edenlerin ipliğini pazara çıkaracağız. Bizler milyonlarca memurun, emeklinin hakkını kim yiyorsa onları Allah’a havale ediyorum.” 
Editör: Vitrin Haber