Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) 13.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. İstanbul Esenler Kültür Merkezi’nde yaklaşık 700 kişinin katılımla gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda siyasetçi bürokrat sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.
Divan Başkanlığını AK Parti 25. Dönem Sinop Milletvekili ve MÜSİAD Sinop Başkanı Cengiz Tokmak’ın yaptığı genel kurulda SİAD faaliyetleri paylaşıldı. 

SİNOP İŞ DÜNYASINA İŞ VE İSTİHDAM OLUŞTURMAK İSTİYORUM
Genel kurulda bir konuşma yapan SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk, polemik ve çekişmelerle işlerinin olmadığını amaçlarının Sinop iş dünyasına iş ve istihdam oluşturmak olduğunu söyledi. Öztürk; “Benim dedikodu ile o onu söylemiş bu bunu demiş ile kaybedecek vaktim yok. Ben ekibimle çalışmak istiyorum üretmek istiyorum. Sinop iş dünyasına iş ve istihdam oluşturmak istiyorum. Önümüzdeki süreçte yapılacak projelerle bu derneği bir adım daha öteye nasıl taşırım onun derdindeyim” dedi. 

KARARLARA İTİRAZI OLANLAR İÇİN MAHKEME YOLU AÇIK
Kongreye günler kala yaşanan ve SİAD Sinop Şube yönetiminin toplu istifası ile sonuçlanan süreci de değerlendiren SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk, SİAD genel merkezince alınan kararlar ve uygulamalar ile ilgili itirazı olanların mahkemeye başvurabileceklerini belirtti. Öztürk; “Kongre öncesi yaşanan süreç hiç şık olmadı. Sinop’a, iş adamıyım diyen kimseye yaşananlar yakışmadı. Alınan kararlar ve uygulamalar ile ilgili olarak sıkıntısı olanlar mahkemelere gidebilir. Yapılan tüm işlemler hukuka uygundur ve hukuk departmanımız gereğini yapmıştır” diye konuştu. 

Önümüzdeki süreçte projelerini de kamuoyu ile paylaşan Genel Başkan Turgay Öztürk, tüm Sinop iş insanlarını SİAD çatısı altında birleşmeye davet ederek katılımcılara teşekkür etti. Tek liste ile gidilen seçimde yönetim kurulu oy birliği ile seçilirken Yönetim Kurulu Üyeleri tek tek katılımcılara tanıtıldı. Genel Kurul sonunda önümüzdeki hafta yönetim kurulunun toplanarak görev bölümü yapması bekleniyor.

SİAD 13.Olağan Genel Kuruluna; 22.Dönem Sinop Milletvekili Cahit Can, 25.Dönem Sinop Milletvekili ve MÜSİAD Sinop Başkanı Cengiz Tokmak, Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Mutlu Furtuna, Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker, SİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan, TÜSİDEF Genel Başkanı İsmail Kabakçı, İstanbul Sinop Spor Başkanı ve SİAD Onursal Başkanı Rafet Orhan, BEKA-DER Genel Başkanı Fatih Candar Can, SİAD Onursal Başkanları Mukadder Yıldırım, Yusuf Özer, Nihat Önder, Sinoplu Gazeteci Mevlüt Yüksel, Prof. Dr. Selim Candan, Prof.Dr Mesut Şener, Eski Müsteşarlardan Mustafa Kemal Zengin’in yanı sıra sivil toplum örgütlerinin başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda SİAD üyesi katıldı.