Eğitim İş Sendikası Sinop İl Temsilciliği en son yaşanan hain saldırı ile birlikte artış gösteren terör eylemlerini protesto etti. Yaşanan hain saldırıları nefretle kınadıklarını belirten Eğitim İş Sendikası Sinop İl Başkanı Şener Peker; “Güvenlik güçlerimize yönelik devam eden alçakça saldırıları nefretle kınıyoruz” dedi. 

Geçtiğimiz gün Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde yaşanan saldırı ile birlikte yüzünü bir kez daha gösteren terör örgütlerinin hain eylemlerine ülke genelinden lanet yağmaya devam ediyor. Eğitim İş Sendikası Sinop İl Başkanı Şener Peker yayımladığı mesajla yaşanan terör eylemlerini kınadı. Terör örgütününü ve ona destek olanların emellerine ulaşamayacaklarını söyleyen Peker; “Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde bölücü PKK terör örgütünce gerçekleştirilen saldırı sonucu ilk gelen bilgilere göre 16 askerimiz şehit olmuş, birçok askerimiz de yaralanmıştır. Terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Türkiye’nin 7 Haziran 2015 seçim sürecinde başlayan ve günümüze kadar artarak devam eden bir terör ortamının içine sokulduğunu iddia eden Eğitim İş Sendikası Sinop İl Başkanı Şener Peker, bu durumun, imal edilmiş bir kargaşa ortamı olduğuna dair birçok ipucunu barındırdığını belirtti. Hükümetin uygulamak istediği çözüm süreci aşamasının da tamamen bir oyalama takdiği olduğunu ifade eden Peker; Yıllarca terör örgütüyle pazarlıklar yaparak sözde "çözüm süreci" adı altında kamuoyunu oyalayan ve oy avcılığı yapan siyasal iktidar, siyasi hesaplarını ülke çıkarlarının üzerinde tutarak, ülkede hızla bir kaos ortamı yaratılmasına zemin hazırlamıştır. Dağlıca’da PKK terör örgütü tarafından hain saldırının gerçekleştirildiği saatlerde Cumhurbaşkanı “Eğer 400 milletvekilini alacak ve anayasayı değiştirecek sayıyı bir parti almış olsaydı bugün bunlar olmazdı” ifadesini kullanmaktadır. “Yürütmenin başı” durumunda ve terörü durdurmakla görevli olan kişilerin, yaşanan acıları kendi siyasal isteklerini gerçekleştirmenin fırsatı görme anlayışı, ülkemiz açısından büyük bir talihsizliktir. Öte yandan saat 15.00 sıralarında meydana gelen saldırının kamuoyuna saatler sonra duyurulması ve Genelkurmay Başkanlığı’nın hala şehit ve yaralı sayısı hakkında kesin bilgi vermemesi dikkat çekicidir. Bir emek örgütü ve Cumhuriyetin kazanımlarının yılmaz savunucusu olarak Eğitim-İş, kişisel siyasi geleceği için Türkiye'yi kaosa sürükleyen bir anlayışın pençesinde olduğumuzu görmektedir. İktidarda olduğu müddetçe el attığı her konuyu ve sistemi eskisinden çok daha kötü bir hale sokan AKP, beceriksiz, ilkel ve kaos yaratan politikalarına devam etmektedir. AKP'nin Çözüm Süreci adına yürüttüğü politikalar da bu tespiti doğrulamaktadır: Yaşananlar sonucunda kırda ve kentte terör örgütü azdırılmış ve hem silahlı kuvvetlerin hem de yurttaşların can güvenliği ortadan kalkmıştır. Artık Türkiye'nin kurtuluşunun ilk adımının AKP iktidarından ve onun komplocu siyasetinden kurtulmak olduğu çok açık bir şekilde görülmektedir. 

Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında ülkenin her yanı işgal altındayken dahi toplanarak ulusun bağımsızlığı için karar alan TBMM, bugün ülke yangın yerine dönmüşken aylardır toplanamamaktadır. TBMM acilen terör gündemiyle toplanmalı, gereken önlemler bir an önce alınmalıdır. Terörü besleyecek her türlü politikadan vazgeçilmeli, ülkenin huzur ve istikrarı bir an önce sağlanmalıdır.

Eğitim-İş olarak terörü bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz.  Şehitlerimize rahmet, acılı ailelerine ve tüm ulusumuza sabır ve başsağlığı, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber