Türk Kızılayı Sinop Şubesi Başkanı Kemal Albayrak, salgın hastalık koronavirüs sürecinde Türk Kızılayı olarak Sinop genelinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. 

COVID-19 virüsü nedeniyle Sinop Valiliği ile birlikte Vefa Sosyal Destek Gurubu kapsamında çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini kaydeden Kemal Albayrak açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öncelikle bugüne kadar gece gündüz demeden hizmet eden emeği geçen bütün Kızılaycılarımıza, ahirete göç etmiş olanlara Allah'tan rahmet hayatta olan arkadaşlarımıza gönüldaşlarımıza sağlıklı günler dileriz.
Bizde sayın genel başkanımızın liderliğinde bu bayrağı alıp aynı şekilde arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden, mahallesinden köyüne, sokağından caddesine kadar ilimizin her tarafında faaliyetlerimiz devam ediyor. Çünkü biz biliyoruz ki bir vatandaşımızın ihtiyacı varken zor durumda iken bizim durmamız rahat olmamız mümkün değildir.
Bütün bunların yanında COVID-19 virüsü nedeniyle valiliğimizle birlikte vefa sosyal destek gurubu kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İHTİYAÇLARI GİDERMEYE DEVAM EDİYORUZ     
65 yaş üstü ve kronik hastalığı nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın yanlarında olduk, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Almanya’dan gelenlerle birlikte karantinada olan 300’e yakın vatandaşımızın her öğün yemeklerini, sahurlarını ve ikramlıklarını verdik, vermeye devam edeceğiz.  

Maske dezenfektan ve hijyen malzemelerini dağıtarak vatandaşlarımızın yanında olduk. Genel olarak her zaman ki gibi ihtiyaç sahiplerimizi de araştırarak muhtarlarımızdan da bilgiler alarak gıda kolilerimizi, konservelerimizi, ramazan pidelerimizi, ikramlıklarımızı dağıttık dağıtmaya devam edeceğiz. Mübarek ramazan ayında 1000 adet gıda kolisi bağış yaparak vatandaşlarımızın yanında olan SİAD başkanı sayın Mukadder Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz.  Allah razı olsun diyoruz.
Bu arada bu zamana kadar bağış yapan bütün bağışçılarımızdan Allah razı olsun. Ahirete göç etmişlerin mekanı cennet olsun. Bu süreç içinde 8 binin üstünde ihtiyaç sahiplerimize ulaştık daha da ulaşmaya devam edeceğiz.  Her an her daim her zaman. Türk Kızılay iyi ki varsın"

Editör: Vitrin Haber