İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında 10 Aralık'ta gerçekleştirilen bombalı terör saldırıda hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş’ın, babası Salim Akbaş ve annesi Zeynep Akbaş, aldıkları karar doğrultusunda kendilerine yapılan maddi yardımı hayır kurumlarına bağışlamışlardı. Sinop Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan gelen 10 bin TL’nin 5 bin lirasını Sinop Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne, 3 bin 500 lirasını LÖSEV’e, bin 500 lirasını da Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan aileye yaptıkları bağışa istinaden Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından vakıf şilt ve beratı gönderildi. Gönderilen şilt ve berat Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım tarafından merhum M. Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş’a takdim edildi.

"OĞLUM OKUYAMADI BAŞKA GENÇLER OKUSUN"
Törende konuşan Salim Akbaş, oğullarının hayaline katkı sunacak her türlü bağışı yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Bağış yaptığımız bu vakfın yaptığı çalışmalar ortada. Anlatmaya bile gerek yok. Oğlum okuyacak doktor olacaktı. Ama maalesef bu hedefine ulaşamadı. Biz de istedik ki o okuyamadı ama başka çocuklar bu yardımlar sayesinde okusun. Şu an için bize ulaşan tek yardım buydu. Onun bağışını yaptık. Bundan sonra gelecek her türlü yardımı da bağış yapacağız” dedi.

Mehmetçik Vakfı adına aileye taziye dileklerini ileten Vakıf Temsilcisi İbrahim Yıldırım ise Mehmetçik Vakfı’nın kuruluş amacının Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmak olduğunu söyledi. 

Bugüne kadar Mehmetçik Vakfı tarafından 44 bin 504 kişiye toplam 620 milyon 906 bin 252 TL yardım yapıldığını ve halen 8 bin 770 kişiye aylık ortalama 6 milyon 800 bin TL yardım yapıldığını belirten Yıldırım, yapılan bu yardımların gelir kaynağını menkul, gayrimenkul ve kurban bağışlarından elde edilen gelirlerin oluşturduğunu dile getirdi. 
Yıldırım, “Göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı öncelikle Akbaş ailesi olmak üzere tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber