Samsun Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve Bağlı İlleri Arama ve Kurtarma Faaliyeti yapan sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı düzenlendi. 

Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Yusuf Aysu, Müdahale Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan, Samsun, Amasya, Sinop, Tokat, Trabzon, Ordu, Kastamonu ve Giresun Afet ve Acil Durum Müdürleri ve şube müdürleri ile bu illerde Arama ve Kurtarma Faaliyeti yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

"Sivil Toplum Kuruluşlarının Akreditasyonu" ve "AFAD Gönüllüğü" konularının görüşüldüğü toplantıda katılımcılarla bilgi paylaşımında bulunuldu. Söz alan katılımcılar böyle bir toplantının düzenlenmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek deneyimlerini paylaştılar. Karşılıklı sohbet ortamında geçen toplantıda, yaşanacak afet süreçlerinde çalışmaların AFAD önderliğinde Sivil Toplum Kuruluşları ile koordineli bir şekilde yapılacağı vurgulandı. 

Toplantıda konuşan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, katılımcılara teşekkür etti. Taşdelen; “Bundan sonra paylaşımlarımız ve dayanışmamız arttıkça birbirimize olan güvenimiz de artacaktır” dedi. 

Editör: Vitrin Haber