Türk Telekom Sinop İl Müdürü Mustafa Töre, Türk Telekom'un sosyal içerikli birçok projesi olduğunu, fidan dağıtımının da bu projeler arasında yer aldığını söyledi. 

AĞAÇSIZ VATAN DUVAKSIZ GELİNE BENZER
Türk Telekom'un Samsun Bölge Müdürlüğü'ne bağlı tüm ofislerinde, kara selvi, mavi selvi, dişbudak, çınar, akçaağaç ve defne fidanı dağıtımına başladıklarını kaydeden Töre;  "29 Kasım itibarıyla ülkemizin doğasına, yeşiline katkıda bulunmak için Samsun Bölge Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm ofislerinde müşterilerimize fidan dağıtımına başladık.
 'Ağaçsız vatan duvaksız geline benzer' atasözümüzden yola çıkarak dikilecek her fidan çocuklarımıza bırakacağımız en güzel mirastır" dedi.

SİNOP ARDINDAN TÜM BÖLGEYE YAYILDI
Daha önce Sinop'ta görev yapan ve görevi sırasında Sinop'ta başlattığı fidan dağıtımını bölge geneline yayan Samsun Bölge Müdürü Baki Günay'da açıklamasında, yeşile ve ormana herkesin özlem duyduğunu, bu düşünceyle Türk Telekom ofislerinde vatandaşlara fidan hediye ettiklerini söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Samsun'un yanı sıra bölgeye bağlı Sinop, Amasya, Tokat, Ordu ve Çorum'daki Türk Telekom ofislerine gelen tüm müşterilere farklı türlerdeki fidanları ücretsiz dağıttıklarını belirten Günay, ürün almasına bakılmaksızın herkese fidan verildiğini vurguladı.

Çalışmalarının Türkiye'ye örnek olmasını istediklerini söyleyen Baki Günay, "Çalışmayla doğaya katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Daha önce bunu Amasya ve Sinop'ta yapmıştık. Özellikle Amasya'da meyve türü ağaçlar istenmişti. Şimdi ise kara selvi, mavi selvi, dişbudak, çınar, akçaağaç ve defne türü fidanları dağıtmaktayız. Toplam 8 bin fidan dağıtıyoruz. Fidanların bir ay içinde tükeneceğini düşünüyoruz. 2018'de de projeyi sürdürmeyi istiyoruz. Müşterilerimizin fidanlarını alıp toprakla buluşturmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber