Okul bahçesinde gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

AK Parti 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak’ın da katıldığı programa Öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi. Tören öncesinde bir konuşma yapan Sinop Abalı İlkokulu Müdürü Cüneyt Aydın, tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutladı. Aydın; “Yine Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için büyük bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllarca önce bu gün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün. 

23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır” dedi.

GÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

Konuşmasında geleceğin büyükleri olan çocuklara önemli tavsiyelerde bulunan Abalı İlkokulu Müdürü Cüneyt Aydın, içlerinde bulunan vatan ve millet sevgisini asla kaybetmemeleri gerektiğini ifade etti. Aydın; “Gün milli birlik ve beraberlik günü. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı’nı, Kurtuluş Savaşı’nı, Kıbrıs Savaşı’nı 15 Temmuz hain kalkışma gününü unutmayalım. Bizi yıkmaya çalışan bölücü örgütler ve düşmanlara karşı her zaman vatanını seven, koruyan, milli şuur ve birliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım. 

Çocuklar, gün sizin gününüz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanız, çalışmanız, çalışmanızdır. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanız. Hepinizin bayramını en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım. Bayramımız hepimize kutlu olsun” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları gösterilerin sunumunu gerçekleştirdi. 23 Nisan’ı anlatan şiirlerin okunduğu programda öğrenciler çeşitli oyunlar oynadı. Velilerin büyük beğeni ile izlediği etkinlikte ayrıca çeşitli spor branşlarında dereceye giren öğrencilere, AK Parti 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak ve Abalı İlkokulu Müdürü Cüneyt Aydın tarafından ödülleri ve kupaları verildi. Okul bahçesinde kurulan oyun alanında doyasıya eğlenen çocuklara ve programa katılan velilere etkinlik sonunda çeşitli ikramlar yapıldı. 
Editör: Vitrin Haber