AA foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul ile Sinop'ta çekilmiş fotoğraflardan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Sinoplularla buluştu. 

Sinop Valililiğinin katkılarıyla İskele Meydanı'nda açılan sergi 15 Temmuz tarihine kadar açık kalacak. 

Sergide İstanbul, Ankara ve Sinop'ta 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.
Vali Hasan İpek, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi ve devamındaki süreçte Türkiye'nin basınıyla, vatandaşıyla, tüm siyasi partileri ve sivil toplum örgütleriyle darbecilere karşı durduğunu söyledi. 
Vatan söz konusu olduğunda birlik ve beraberliğin en güzel örneğini ortaya koyan bir toplum olduklarını ifade eden Vali İpek, şöyle konuştu:"Bu süreçte Türk milletinin kahramanlığını görmek canlı olarak bizlere nasip oldu. Gerçekten ülkemiz söz konusu olduğunda damarlarımızdaki asil kanın ne anlama geldiğini 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz günü görmüş olduk. Bu anlamda ne kadar büyük bir milletin ferdi olduğumu sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Bakınız dünyanın neresinde bir sorun olsa Türkiye tüm mazlumlara kucak açmıştır. Ama Türk devletinin varlığına bir şey olduğu takdirde bizim gidecek yerimiz yoktur. Onun için devletimize, milletimize vatanımıza sahip çıkmak durumundayız." 
İpek, serginin açılışında emeği geçen başta Anadolu Ajansı olmak üzere tüm kurum ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti. 

Konuşmanın ardından Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Sertel, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü ve diğer katılımcılar sergiyi gezerek, fotoğrafları inceledi. 
Editör: Vitrin Haber