Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan basın mensupları ile yaptığı toplantıda Sinop gündemine dair açıklamalarda bulundu. 

Sinop’ta mahalle statüsüne geçen Korucuk, Ordu, Osmaniye ve Bostancılı mahalleleri ile Özlem Kooperatifinin daha doğusundaki bölgesi için 45 milyon Euro maliyetli proje ile kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu projesinin çalışmalarına Mayıs ayından itibaren başlanacağını belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “ Sinop’un dört yeni mahallesi Korucuk, Ordu, Osmaniye ve Bostancılı ile Özlem Kooperatiflerinin daha doğusundaki bölgede Sinop Belediyesinin kanalizasyon hatlarının olmadığını ve hala foseptik sistemlerinin çalıştığı bölgeyle ilgili İller Bankası üzerinden yapmış olduğumuz bir kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu projemiz var. Bu projenin maliyeti yaklaşık 45 milyon Euro. Bu projenin bir kısmı İller Bankası hibe programı, bir kısmı da dış kaynaklı kredi. Bununla ilgili Türkiye’de Çarşamba’dan sonra Sinop ikinci sıradaydı. Çarşamba ihalesini yaptı şuanda birinci sırada biz varız. Nisan ayında İller Bankası bizim adımıza ihaleye çıkmış olacak. Bir ay sonrasında yer teslimi yaparak Mayıs ayından itibaren bu dört yeni mahallemizin de kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu işlerine başlayacağız” dedi. 

ASFALT ÇALIŞMALARINDA AĞIRLIK 4 YENİ MAHALLEDE OLACAK
Kamunun kaynaklarını ekonomik kullanmak adına asfalt programında da ağırlığın yine bu bölgede olacağını vurgulayan Başkan Ayhan,  orada müteahhit çalışmasına başladığı andan itibaren onun çalışmasını tamamladığı her sokakta onun peşinde Sinop Belediyesinin asfalt ekipleri olacak. Oradaki çalışmanın kendileri adına çok uzun sürmeyeceğini söyledi. 

BAYRAMA KADAR SİNOP’TA ASFALT İŞİNİ TAMAMLAYACAĞIZ
Vatandaşlardan son dönemde yollarla ilgili yoğun şikayetler aldıklarını belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “Kış sezonunun ağır geçmesi ile kar yağışının çok olmasıyla karla mücadelede bizim tuz kullanmamızla birlikte yollarımızda çok ciddi deformasyonlarımız oldu. Bunlarla ilgili hem iklim şartları müsaade etmedi hem de bizim burada asfalt çalışmalarında kullanacağımız malzemeyi Bürnük’ten alıyoruz. Biz burada böyle güneşli bir havada otururken maalesef hala Bürnük’te hala kar var.   Onun için oradan asfalt plent malzemesi çekmekte zorlanıyoruz. Yeni yeni başladık, şimdi çok acil olan yerlerde yama çalışmalarımızı yapıyoruz. Bürnük tamamen tam kapasite taş ocakları çalışmaya başladığında asfalt programımız, makinelerimiz, iş gücümüz hazır hemen çok kısa sürede 2 Mayıs’ta bayrama kadar Sinop’ta asfalt işini tamamlamış olacağız” diye konuştu. 

19 MAYIS’TA GENÇLİK KONSERİ İLE HİZMETE SUNACAĞIZ 
Barış Ayhan, Buzhane binasının da geçici kabulünü yaptıklarını ve müteahhittin bir haftalık işi kaldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Dış cephe boyası da tamamlanacak. İki üç güç içerisinde de Sinoplulara Çok Amaçlı Salon ve Kültür Merkezi olarak hizmet verecek. Onun yanındaki eski çekek yeri olarak tabir ettiğimiz alandaki çalışmamız da tamamlandı. Orada yurtdışından gelecek bir malzeme bekliyoruz, dekoratif malzeme. Bisiklet yolunun etrafında şuanda çamur olarak görülen bölgede ağaç kabuklarından oluşan özel bir malzeme kullanacağız. Onu da serdikten sora oraya koyacağımız Sabahattin Ali heykeli var. O da depomuzda duruyor, tamamlandığında onu da yerine koymuş olacağız. 19 Mayıs’ta bir gençlik konseri ile hem buzhane binasının hem de yanındaki yanında ki parkı Sinopluların hizmetine sunmuş olacağız.

HAFTASONLARI KADINLAR İÇİN SPOR ETKİNLİĞİMİZ OLACAK 
Sinop Belediyesi bünyesinde daha önce iki yeni müdürlük kurmuştuk. Bunlardan biri Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bir diğeri Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde de yeni bir çalışmaya başlıyoruz. Her Cumartesi ve Pazar günleri eski çekek yeri olarak tabir ettiğimiz etkinlik alanında spor yaptıracağız. Oraya bisiklet ve trombolin de yaptırarak bir platform oluşturacağız. Cumartesi ve pazar günleri sabahları profesyonel öğretmenler eşliğinde Sinoplu kadınlara spor yaptırabileceğimiz bir etkinliğe çok kısa bir sürede başlamış olacağız”.
 

Editör: Vitrin Haber