2016 yılında İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş anısına düzenlenen M. Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvası, 26 Ağustos tarihinde oynanan maçlarla başladı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen turnuvaya, çeşitli illerden ve Sinop’tan takımlar katılıyor. Turnuva 28 Ağustos tarihinde sona erecek.

Aşıklar Caddesi Barış Manço Parkı'nda bulunan amfide başlayan turnuvanın açılış törenine Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Minoğlu ve A. Hakan Sönmez, Kültür ve Sosyal İlişkiler Müdürü İsmet Damaroğlu, Mustafa Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş, annesi Zeynep Akbaş ve vatandaşlar katıldı. 

Turnuvada konuşan Belediye Başkanı Barış Ayhan; 2020 yılında covid-19 pandemisi nedeniyle ara verdiğimiz Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvamıza hepiniz hoş geldiniz. Artık turnuvamız gelenekselleşti, gençler artık yaz olunca bekliyorlar Sinop’a ne zaman gidiyoruz, ne zaman o atmosferi o güzel ortamı teneffüs edeceğiz diye. Bu anlamda bu güzel organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından Sinop’a gelerek bu organizasyona katılan tüm gençlerimize de hoş geldiniz diyorum” dedi. 

BERKAY ARTIK TÜM TÜRKİYE’NİN EVLADI
Söz konusu Berkay olunca kelimelerin adeta insanın boğazında düğüm olduğunu belirten Başkan Ayhan; “Bir tek şey söylemek istiyorum o güne o geceye kadar Berkay sadece Zeynep hanım ve Salim beyin evlatlarıydı, şimdi Berkay hepimizin evladı, tüm Türkiye’nin evladı. O geceye kadar Salim bey ve Zeynep hanımın bir tane Berkayları vardı, şimdi binlerce Berkayları var. Rahat uyu, huzur içinde uyu çubuklu formalı güzel çocuk” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber