Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle başlatılan ve görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşabilmek ve bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla yürütülen Gören Göz projesi kapsamında Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle 37 görme engelli vatandaşa “Gören Göz ”cihazları ücretsiz olarak dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız tarafından ilimize 40 adet cihaz gönderildi. ‘Gören Göz Cihazı’ için müdürlüğümüze 37 görme engelli vatandaşımız başvurdu ve daha sonra cihazları kendilerine teslim ettik. Görme engelli vatandaşlarımız “Gören Göz Cihazı” sayesinde günlük yaşamlarında büyük kolaylıklar sağlayacak. Cihaz, engelli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Cihaz Kullanımı hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitmeni Sinan Saltık, cihazın çalışması hakkında bilgi vererek, özellikle bu cihazın görme engelli vatandaşların gündelik hayatlarını kolaylaştıracağını ifade etti.

CİHAZDA NAVİGASYON ÖZELLİĞİ VAR
 Cihazın görme engellilerin tek başına navigasyon yapabilmesini sağlayan bir cihaz olduğunu belirten Saltık, “Cihazın içerisinde bir navigasyon uygulaması bulunmaktadır. Gelişmiş bir telefon olan cihazda ekran koruyucusu yazılımı bulunmaktadır. Bu ekran sayesinde ekrandaki her türlü metin sese çevrilmekte ve parmak hareketleriyle çok rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu cihazla görme engelli kişi sosyal medya hesaplarını yönetebilir mesajlarını okuyabilir” diye konuştu.

Sinop'ta, "Gören Göz" projesi kapsamında daha önce 26 ilde de görme engelliler için cihaz dağıtıldığı öğrenildi. Sinop'ta da cihazı kullanacak görme engelliler için kurs verildiği bildirildi. 

Cihaz dağıtımı törenine, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Yakup Üçüncüoğlu, İHH Sinop Şube Başkan Yardımcısı Kadir Bilgili katıldı.

Editör: Vitrin Haber