Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Müze Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje ile içerisinde bakır külçelerin bulunduğu ve tahmini 3500 yıllık bir tarihe sahip batık gemi tespit edildi.
 
Texas, A&M ve Oxford Üniversitelerinden deneyimli akademisyenlerin de yer aldığı projenin, sualtı dalışları Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlileri Bora Eyüpoğlu ve Ömer Salih Aslan ile emekli Öğretim Görevlisi Yaşar Rasim Tarakçı tarafından yapıldı.
 
Dalışlarda Türkiye'de yalnızca Sinop Üniversitesinde bulunan trimix dalış sistemi kullanıldı
 
Öğretim görevlileri dalışlarını, Türkiye’de yalnızca Sinop Üniversitesinin kullandığı ve 150 metreye kadar derin dalışların yapılabilmesine olanak sağlayan trimix dalış sistemi ile gerçekleştirdi. Çalışmanın önemli bir bölümünü oluşturan rampa formunda ve rip yapısında bulunan batığın 55 ile 90 metre derinliklere ulaşıp ulaşmadığı Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlilerince tespit edildi. 
 
Projenin bilimsel danışmanı Doç. Dr. Hakan Öniz, Sinop Üniversitesi öğretim görevlilerinin projeye sağladığı katkı dolayısıyla Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne ve Öğretim Görevlilerine teşekkür mektubu gönderdi.
 

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak