İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Sosyal Politikalar Başkanı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

İki gün boyunca devam eden 24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısında eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili birçok önemli konu müzakere edildi.

Ayrıca İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında eşgüdüm sağlamak, sorunlarına çözümler üretmek ve yüksek din öğretiminin niteliklerini daha da geliştirmek amacıyla İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyinin kurulması kararlaştırıldı.
Editör: Vitrin Haber