Sinop İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı 4'üncü dönem toplantısı gerçekleştirildi.Vali Hasan İpek başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı İl Özel İdare Genel sekreter V. Mehmet Yüzer, Sinop Belediye Başkan Vekili Bülent Oktay,Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nihat Dalgın,İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları,  Yatırımcı Kurum ve Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

251 MİLYON HARCAMA YAPILDI
Toplantıda konuşan Vali Hasan İpek 2016 yılı yatırım programlarında yer alan yatırımların toplam tutarının 4 milyon 616 bin lira olduğunu söyledi. İpek; “2016 yılında ayrılan ödeneklerin miktarı 550 milyon 531 binlira bugüne kadar bu ödeneklerden harcama miktarı 251 milyon lira ve yüzde 46’sı harcanmış durumda inşallah yılsonuna kadar tüm yatırımlarımızın ve tüm paralarımızı harcamış oluruz ve Sinop ilimize çok ciddi katkıları olacak yatırımlar ben sözümü fazla uzatmadan yatırımcı kuruluş temsilcilerimize sırayla söz vermek istiyorum tekrar Sinop’un geleceği için önem areden yatırımların ilimize olumlu katkılarda bulunmasını diler toplantının başarılı geçmesini temenni ederim” dedi.

Gündem maddesi olarak,2016 yılı 3. Dönem değerlendirilmesi, gelecek yıla ait il yatırım tekliflerine esas olacak araştırma ve envanter çalışmalarının gözden geçirilmesi, izleme ve koordinasyon çalışmaları yer aldı.
Toplantı, Yatırımcı Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin yürütülen projeler hakkında sunum eşliğinde bilgi vermelerinin ardından sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber