Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ülkemiz tarihi boyunca yaşanan ihanetlerden bir tanesi olduğunu belirten Vali Erol Karaömeroğlu, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Devletimizin varlığını, milletimizin birliğini, beraberliğini ve egemenliğini hedef alarak demokrasimize kast eden 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi, Ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. 
Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz,  15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı, dik duruşu, feraseti ve liderliğiyle meydanlara inmiş, meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş,  bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek,  kanlarını dökerek engellemiştir.
Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da olağanüstü bir mücadele örneği gösteren, canı pahasına tankların ve silahların önüne çıkan milletimiz, Emniyet Güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki vatansever askerlerimiz ile birlikte, bu hain kalkışmayı başarıyla püskürterek yeni bir demokrasi destanı yazmıştır.
15 Temmuz;  bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, darbecilere halkın darbe yaptığı, bundan böyle hiçbir gücün milleti, iradesini ve Demokrasiyi rehin veya teslim alamayacağının, hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapamayacağının veya iktidar olamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür.
FETÖ/PYD terör örgütünün kalkıştığı 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Vatanın ve Milletin bekası ve Şanlı Bayrağımızın semalarımızda sonsuza kadar dalgalanması için iman dolu göğüslerini silahlara siper eden, Sinoplu Ömer Can Açıkgöz kardeşimiz ile birlikte 251 vatan evladımız şehit olmuş, 2 bin 196 vatandaşımız ise gazilik onuruna erişmiştir. Bu Kahraman Şehit ve Gazilerimize Devlet ve Millet olarak müteşekkiriz.
Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, o gece demokrasisine sahip çıkmak için meydanlara koşan milletimize selam ve saygılarımı sunuyor, Sinoplu hemşehrilerimin ve bütün Türk Milletinin “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Vitrin Haber