15  Temmuz 2016 akşamı ülkemizde yapılmak istenilen darbe girişimini engellemeye çalışırken Ankara Beştepe’de Helikopterin attığı bomba sonucu yaşamını yitiren TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ömer Can Açıkgöz, Ayancık’taki kabri başında anıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende 15 Temmuz Şehidi Ömer Can Açıkgöz’ün özgeçmişi okundu. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından dua edildi. Tören sonunda Vali Köksal Şakalr, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım maviş ve protokol üyeleri şehit Ömer Can Açıkgöz’ün kabrine karanfil bıraktı.

Protokol üyeleri daha sonra Sinoplu Üniversite Öğrencisi Ömer Can Açıkgöz’ün ailesini ziyaret etti. Burada şehidimizin ailesi ile uzun süre sohbet eden Vali Şakalar ve protokol üyeleri, Şehidimiz Ömer Can Açıkgöz’e Allah’tan rahmet dileyerek, Devlet olarak şehit ailelerimizin her daim yanında olduklarını belirttiler. 

Şehit Ömer Can Açıkgöz için düzenlenen törene Vali Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya, Türkeli Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Harun Köksalan, Ayancık ve Türkeli İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.
Editör: Vitrin Haber