Sinop İl Müftülüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda  "15 Temmuz Din ve Değerlerimiz" konulu panel düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve sonrasında Boyabat İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Mustafa Sadık Köroğlu'nun 15 Temmuz isimli şiiri okuması ile devam etti.
15 Temmuz isimli şiirin okunmasının ardından, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkan Yrd. Doç. Dr. Fatih Aman ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Mehmet Azimli'nin konuşmalarını yapması ile program sona erdi.  

Düzenlenen programa; Sinop Valisi Hasan İpek, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Ahmet Tabak, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Mehmet Azimli, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkan Yrd. Doç. Dr. Fatih Aman, Kurum Müdürleri, İl Müftülüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

 
Editör: Vitrin Haber