Sinop Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Sinop Valisi Köksal Şakalar,  Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Bnb. Cevdet Alper Batu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreterimiz Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, kurum amirleri, daire başkanları, Sinop Üniversitesi akademik ve idari kadrosu ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Yusuf Ziya Kurtuluş tarafından gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Programda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz Destanı” konulu sinevizyon filmi gösterildi.


Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak’ın yaptığı panelde, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serdar Yener ve Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Demir, "15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin Dini, Siyasi ve Sosyolojik Yansımaları" konusu üzerine söyleşi gerçekleştirdiler.
Panelde darbe girişiminin sosyolojik yönlerini ele alan Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Demir, ABD ve NATO’nun 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye aleyhindeki olumsuz tutumu üzerinden değerlendirmelerde bulundu.
Daha sonra söz alan Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serdar YENER, siyasetin önemli metotlarından biri olan stratejik hedefler çerçevesinde, FETÖ’nün kirli yapılanmasını ve amacını gözler önüne serdi.

Son olarak konuşan İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak, 15 Temmuz darbe girişiminin dini yansımalarını ele alarak, FETÖ’nün halkın dini duygularını nasıl sömürdüğünü anlattı.  


 

Editör: Vitrin Haber