Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Mutlu Şehir, Güvenli Gelecek” Projesi  kapsamında  Bektaşağa Köyünde 15 Temmuz Destanı Polis  Hatıra Ormanının açıldı. 
 
Hatıra ormanında, fidan dikimi ve açılış için düzenlenen törene, Sinop Valisi Hasan İpek,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı, Kurum Müdürleri, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve öğrenciler  katıldı. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile  başlayan programda İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in açılış konuşmasının ardından söz alan Vali Hasan İpek, böylesi anlamlı bir girişimde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü ve Orman teşkilatına teşekkür etti. İpek; “Türkiye tarihinde bir çok badireler atlattı. İlk defa Sinop’a gelen Müslüman olarak şehit olan Seyyid İbrahim Bilal Hazretlerinden, Sinop’u fetheden  Alaaddin Keykubat ve askerlerine, daha sonra 1853 yılında Rusların Osmanlı donanmasına saldırması sonrasında şehit olan 800 şehidimize,  Kurtuluş Savaşı şehitlerimize ve bir çok terör olaylarında şehit olan tüm  kardeşlerimiz bu toprakların tapularıdır. Bu toprakların Müslümanların yurdu olduğunun en güzel nişaneleridir. Ancak içeriden gelen hainlikler dışarıdan gelen hainliklerden daha zordur. 15 Temmuz darbe girişimi  asker ve polis kılığına bürünmüş içerideki hainlerin devletimizi ve milletimizi dış mihraklara köle etmek için yaptıkları önemli bir kalkışmadır. Bu kalkışmada 250 vatan evladımızı şehit verdik. 2 bin 196 tane gazimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan ülküsünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Bu günkü bu faaliyette bunun en güzel göstergesidir. İl Emniyet Müdürlüğü ve Orman teşkilatımızın bu konudaki katkılarından ve yaptıkları faaliyetten dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Ben 15 Temmuz Şehitlerimizi unutmayan buradaki tüm katılımcılara ve burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hatıra ormanının  yıllar boyu yaşaması dilek ve temennilerimle hayırlı ve uğurlu olmasını  diliyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Hasan İpek, Protokol Üyeleri, Şehit Aileleri, Emniyet Mensupları ve öğrenciler  ile   birlikte  15 Temmuz Destanı Polis Hatıra Ormanının açılışını gerçekleştirdi. 
Daha sonra 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için yapılan duaların ardından Vali Hasan İpek 250  adet ağaçtan oluşan 15 Temmuz Destanı Polis Hatıra  Ormanına ilk fidanı toprakla buluşturdu. Dikilen fidana 15 Temmuz Şehidimiz Ömer Can Açıkgöz’ün adının yazıldığı plaka asıldı.

 
Editör: Vitrin Haber