Sinop' un Merkez ilçesi Tarihi Cezaevi Mevkiinde bir ağaçta pençesinden asılı vaziyette kuş bulunduğu haberini alan DKMP Sinop Şube Müdürlüğü personelleri kısa süre içerisinde olay yerine gitti.   

Ekiplerce yapılan incelemede, kuşun ayağına bağlı ipli halka nedeniyle yaklaşık 15 metrelik bir ağacın dalına takılı kaldığı ve sürekli çırpındığı tespit edildi. Ağacın çok yüksek ve tırmanılmasının mümkün olmaması sebebiyle Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tarihi Cezaevi ve cezaevinde yapım faaliyetleri yürüten Barbaros Mühendislik ve UBM Müteahhitlik firmalarının personel ve kule vinç teçhizatları desteğiyle atmaca bulunduğu yerden kurtarıldı.

Atmacanın veteriner hekimce gerçekleştirilen muayenesinde; pençelerinin ipli halka ile bağlandığı, ağaçta takılı kaldığı süre zarfında yorgun ve güçsüz düştüğü, kanatlarının çırpınmaya bağlı yıprandığı tespit edildi. 

İlk yardım ve tedavisinin ardından DKMP Sinop Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıkum Yaban Hayvanı Rehabilitasyon ve Kurtarma Merkezi'nde bakım ve rehabilitasyon altına alınan atmaca, sağlığına kavuşması ile yeniden doğaya salınacak. 

Editör: Vitrin Haber