Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın 13. Kalkınma Kurulu Toplantısı Sinop’ta yapıldı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın 13. Kalkınma Kurulu Toplantısı 16 Haziran 2014 tarihinde Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinden oluşan Kalkınma Kurulu üyelerinin katılımıyla Sinop’ta gerçekleştirildi. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen 2014 yılının ilk Kalkınma Kurulu Toplantısı’na Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Köşger, Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İşeri, Genel Sekreter Vekili Avukat Hilmi Ergür, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden kamu kurumlarını, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını temsilen Kalkınma Kurulu üyeleri ile ilgili Ajans personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KUZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İşeri, 13. Kalkınma Toplantısı’nı Sinop’ta gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. İşeri; “Üç ilin kalkınma kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirilecek bu toplantıda Bölgeyi ilgilendiren sorunlar tartışılarak, sorunların çözümüne yönelik yeni fikirlerin ortaya çıkmasının hedeflemekteyiz. Ajansın 2015 yılı faaliyetlerini belirlemek amacıyla, Kalkınma Kurulu üyelerimizin görüş ve önerilerini alacağız” dedi.

Ülkemizde Kalkınma Ajanslarının kuruluşunun Avrupa’ya göre geç tamamlanmasına rağmen Ajansların ülke kalkınmasındaki rolüne vurgu yapan Sinop Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Köşger; KUZKA’nın Bölge için önemli bir kurum olduğunu dile getirerek, Bölge’deki illerin birbirlerini eksilten değil, tamamlayıcı olduklarına dikkat çekmiştir.
Ajans çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi veren KUZKA Genel Sekreter Vekili Avukat Hilmi Ergür’de konuşmasında, KUZKA’nın kuruluşundan bu güne, geçen 4 yıl içinde Bölgeye ciddi katkılar sağladığına vurgu yapmıştır. 

Açılış konuşmalarının ardından Kalkınma Kurulu üyelerine KUZKA Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Uzmanı Emine Merve Topçuoğlu tarafından “Kırsalda Yaşlılık Analizi” çalışmaları hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. 

Toplantının son bölümünde ise Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Mustafa GÜL tarafından, Kalkınma Kurulu üyelerinden Ajansın 2015 yılı faaliyetlerinin belirlenmesine yönelik görüş ve öneriler alındı. 

Toplantı katılımcıların Bölgeye ilişkin dilek ve temennilerini sunmaları son buldu.

Editör: Vitrin Haber