Türk Ocağı Sinop Şube Başkanı Metin Oktay Fındık, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. 100 öncesinden bu günlere kadar emperyal güçlerin niyetlerinden hiç vazgeçmediklerini belirten Türk Ocağı Sinop Şube Başkanı Metin Oktay Fındık, milli mücadelenin bugün bile devam ettiğini söyledi.

Fındık; “Türk Milleti’nin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. yılındayız.
100 yıl önce çok zor koşullarda emperyal güçlere karşı Samsun’dan başlayan Havza, Amasya, Erzurum, Sivas’ta altyapısı hazırlanan ve en nihayetinde 9 Eylül de düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle taçlanan mücadele Türk milletinin bu coğrafyada var oluş mücadelesidir.

Bir avuç inanmış insanın bütün imkansızlıklara rağmen, Türk milletinin Anadolu’dan atılamayacağını, hiçbir manda ve himayeyi kabul etmeyeceğini, top yekun yok olmayı göze alacağını ancak esaret altına girmeyeceğini, namusuna ve şerefine el uzattırmayacağını bütün dünyaya haykırdığı güçlü sesin adıdır Milli Mücadele; 100 öncesinden bu günlere geldiğimizde, emperyal güçler niyetlerinden hiç vaz geçmedikleri gibi, niyetlerini gerçekleştirebilecek her türlü hile ve desiseyi kendilerine hak görmekte olduklarını görüyoruz” dedi.

BİZ HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİYİZ
Türk Ocağı olarak 100 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı heyecanla birçok farklı renkten oluşan milletimizin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Türk Ocağı Sinop Şube Başkanı Metin Oktay Fındık, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Üç kıtanın kesişme,  eski dünya kıtalarının merkezinde yer alan Anadolu toprakları dünya hakimiyeti bakımından hayati önem arz etmektedir. Bunu çok iyi bilen emperyal güçler Anadolu’yu dört bir taraftan çevirme harekatına girişmiş adeta kale kuşatır gibi kuşatma altına almaya çalışmaktadır.

Irak’ta, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Kırım’da, Karabağ’da olup biteni incelediğimizde bu fiili kuşatılmışlığı çok açık bir şekilde görebiliriz.
Emperyal güçler kuşatmalarını sadece fiili olarak değil ekonomik ve kültürel olarak da tüm güçleriyle sürdürmektedirler.
Anlaşılan o ki 100 yıl önce Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan milli mücadele bu gün halen devam etmektedir.

Anadolu coğrafyasında varlığımızı ilelebet sürdürebilmek için bilimimizin, ekonomimizin ve güvenlik güçlerimizin en üst düzeyde olması kaçınılmazdır.
Milli Mücadelenin 100. yılını kutladığımız şu günlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız.
Türk Ocağı olarak 100 yıl önce nasıl ki Türk milletinin yanında Milli Mücadeleye meşale olmuşsak bu günde aynı heyecanla birçok farklı renkten oluşan milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Çünkü biz hep birlikte Türk milletiyiz” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber