Ayancık’ta hayata geçirilen ''1001 Çocuk, 1001 Ahşap Oyuncak  Projesi” ile ilçede öğrenim gören çocuklar, hayallerini tasarımlarıyla birleştirdi. 

Ayancık kaymakamlığının destekleri ve AYKAD (Ayancık Kültür ve Kalkınma Derneğinin) katkıları ile Fatih İlkokulu bünyesinde, proje koordinatörlüğünü Uz. Öğretmen Erhan Çelem' in yaptığı Ahşap Oyuncak Atölye Projesinden Fatih İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Cumhuriyet ilkokulu, A.H.H.K. İlkokulu ve İnönü Ortaokulu Engelli sınıflarındaki öğrencilerle birlikte toplam 1001 öğrenci yararlandı. 

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Uz. Öğretmen Erhan Çelem, proje ile çocukların fiziksel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi. 
Çelem; “Öğrencilerimizde küçük yaşlarda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duyguları geliştirerek, onlarda sosyal sorumluluk algısı yaratmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin, proje sonunda bağışladıkları ahşap oyuncakları Kayseri, Şırnak, Konya, Afyon, Denizli, Van, Erzincan, Diyarbakır, Gümüşhane ve Şanlıurfa illerindeki 10 köy ilkokulundaki 300 öğrencimizle buluşturduk. Yaklaşık 7 aylık proje uygulama çalışmaları sırasındaki yorgunluklarımız, bu çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk ile bir çırpıda uçup gidiverdi” dedi.

Hazırlıklarına Kasım ayında başlanan Ayancık Kaymakamlığı ve AYKAD destek ve katkıları ile gerçekleştirilen ve 5 etapdan oluşan Fatih İlkokulu “1001 Çocuk, 1001 Ahşap Oyuncak Atölyesi” sosyal sorumluluk projesini sonlandırdıklarını belirten Çelem; “Fatih İlkokulu ‘’1001 Çocuk, 1001 Ahşap Oyuncak Atölyesi’’ projemize daha ilk günden itibaren kurumsal destek veren Kaymakamımız  Çağlayan Kaya’ya ve projemizin finansal maliyetini karşılayan ayrıca manevi destek ve katkılarını esirgemeyen AYKAD Başkanı Sedat Orhan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. ‘ 1001 Çocuk, 1001 Ahşap Oyuncak Atölyesi’’ projemizin uygulama etaplarında büyük bir özveri ve istek ile birlikte çalıştığımız Milli Eğitim Müdürlüğümüze, H.E.M. ve A.S.O. Müdürlüğümüze. Mesleki teknik ve Anadolu Lisesi Müdürlüğüne, Cumhuriyet İlkokulu, A.H.H. Kılıç ilkokulu, Zübeyde hanım anaokulu, İnönü Ortaokulu, Fatih İlkokulu Müdür ve öğretmenlerimize, boyama atölyelerinde destek veren Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, değerli velilerimize ve 10 ildeki kardeş köy ilkokulları yöneticilerine destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. Bu mutluluk hepimizin. ” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber