Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, 1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramının 88.Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ülkemizde, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası’nın, Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Vali Köşger,  1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramının 88.Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Denizlerimizin korunması ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı, çevre kirliliği açısından bozulmamış şekilde aktarılması hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız ve 3 tarafı  tamamen denizle çevrili İlimizde de deniz ticaretinin gelişmesi en büyük dileğimizdir. Büyük Önder Atatürk’ün, ‘‘Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli  ve onu  az zamanda başarmalıyız’’ sözünü kendimize rehber edinerek, sürekli çaba harcamamız gerektiğini de aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bu yıl 88'inci yılını kutlayacağımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramında, başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım.”

Editör: Vitrin Haber