Gümüşhane’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında özel eğitim öğrencilerinin eğitim gördüğü okulda gerçekleştirilen bilgi yarışması kıyasıya mücadeleye sahne olurken, özel eğitim öğrencilerinin heyecanlı anları renkli görüntüler oluşturdu.

Başakşehirli gençler Lise Tercih Fest ile geleceğe ilk adımı atıyor Başakşehirli gençler Lise Tercih Fest ile geleceğe ilk adımı atıyor

Kentte, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Eğitim Meslek Okulu’nda program düzenlendi. Öğrencilerin öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı el işi ürünlerinin sergilendiği serginin açılışıyla başlayan programa Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Milli Eğitim Müdürü Gürbüz tarafından haftanın önemine dair yapılan konuşmanın ardından özel eğitim öğrencilerinin öğretmenleri tarafından uzun süren çalışmalarla hazırlandığı program öğrencilerin şiir okumasıyla başladı. Program daha sonra sırasıyla halk oyunları, Hacivat ve Karagöz gölge oyunu, öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan videonun izletilmesi ve tiyatro gösterisiyle devam etti. Programın sonunda ise özel eğitim öğrencileri için özel hazırlanan sorularla bilgi yarışması düzenlendi. 3 gruba ayrılan öğrencilerin kendilerine yöneltilen soruları cevaplamak için gösterdikleri mücadele ve heyecan renkli görüntülere sahne olurken, bu anlar izleyicilerden alkış aldı.

Kaynak: iha