İSTANBUL (AA) - GoStudent, yarıyıl tatilini verimli geçirebilmek için ailelere çeşitli öneriler sunuyor.

GoStudent'ten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen GoStudent ​​​​​​​matematik öğretmeni Cansu Canayakın, tatil boyunca ebeveynlerin çocukları ile birlikte keyif alacakları aktiviteler organize etmenin tüm aile bireyleri için keyifli olacağını belirtti.

Tüm aile üyelerinin katılabileceği oyunların oynanabileceğini aktaran Canayakın, "Örneğin, eğitici kutu oyunları, bilgi kartlarıyla keyifli ve aynı zamanda verimli vakit geçirilebilir. Ailece çocukların gelişimine uygun olarak seçilen filmler veya belgeseller izlenip sonrasında izlenen film ve belgeselleri değerlendirebilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilir, yeni tarifler deneyebilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Canayakın, tatilin olmazsa olmazının kitap okumak olduğunu belirterek, "Ailece okuma saati düzenleyebilir veya aynı kitabı birlikte okuyabilirsiniz. Kitap bittikten sonra kitap hakkında duygu ve düşüncelerinizi tartışabilir, kitap okuma yarışmaları yaparak çocuğunuzun okuma zevkinin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Çocukların öğrendiklerini tekrar etmesinin, kalıcı bir öğrenmeye ve akademik başarısına katkı sağlayacağını vurgulayan Canayakın, "Tatil boyunca alacağınız birebir eğitim, hem öğrenilenleri pekiştirmek hem de eksik kalınan noktalara odaklanmak için oldukça etkili olur. Belirleyeceğiniz saat aralıklarında, özellikle sabah zihnin açık olduğu saatlerde kısa kısa ödev, ders çalışma ve konu tekrarı gibi zamanlar planlayabilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: aa