İSTANBUL (AA) - Gilead tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek "Hayat Bulan Fikirler" projesine başvurular başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gilead, "Hayat Bulan Fikirler" ile Türkiye'deki araştırmacıların ve sivil toplum kuruluşlarının yenilikçi fikirlerin hayata geçmesine destek oluyor.

Türkiye'de Viral hepatitler, HIV, sistemik mantar enfeksiyonları, onkoloji ve hematolojik maligniteler alanlarında hastalıkların taranmasını ve teşhis edilmesini destekleyen Gilead, proje kapsamında, uygun tedavilere daha iyi koşullarda ulaşımı sağlamaya yönelik iyi uygulamaları ve yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini ve yayılmasını 11 yıldır sürdürüyor.

Programın 2024 için karşılıksız destek tutarları, HIV alanındaki projeler için 1 milyon TL, üçlü negatif meme kanseri alanındaki projeler için 1 milyon TL olmak üzere toplam 2 milyon TL olarak belirlendi.

Projeleriyle programa katılmak isteyen adaylar 25 Haziran'a kadar programın internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek.

Bağımsız jüri üyelerinden oluşan değerlendirme kurulu başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından projeleri değerlendirecek.

Gilead, bugüne kadar HIV, hepatit B, hepatit C, hematoloji, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları gibi alanlarda bilimsel ve sosyal alanda olmak üzere toplam 73 projeye 900 bin dolar destek sağladı.

Samsun İnşaat Fuarı açıldı Samsun İnşaat Fuarı açıldı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gilead Türkiye Medikal Direktörü Dr. Serhan Sevgi, Gilead olarak, Hayat Bulan Fikirler programının Türkiye'deki sağlık alanındaki yenilikçi projelere ışık tuttuğunu görmenin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Sevgi, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl 11'inci kez düzenlediğimiz program kapsamında, Üçlü Negatif Meme Kanseri (TNBC) ve HIV alanlarında odaklanarak, erken tanı, hastalık yönetimi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen projelere destek sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye'deki araştırmacıların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, toplum sağlığının geliştirilmesine katkıda bulunmak için önemli bir platform oluşturuyoruz. Başvurularınızı bekliyor ve bu projelerin hayata geçmesine katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Kaynak: aa