Türk Mutfağı Haftası kapsamında Gerze’de yöresel tatlar tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve bu yıl 2.’si düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında İlçe Yakup Ağa Konağı önünde açılan stantta ilçenin yöresel lezzetleri tanıtılarak vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Gerze Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gerze Belediyesi tarafından organize edilen Türk Mutfağı Haftası dâhilinde Sinop ve Gerze Yöresine has yemeklerin sunulduğu programa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. 

Programda katılımcılara Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan yöresel ürünler olan keşkek, mısır çorbası, katlama, nokul ve helva ikram edildi. 
Programın sunuculuğunu yapan Gerze Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Aziz İstanbullu konuşmasında, “Biz; kuzeyiyle, güneyiyle, doğusuyla, batısıyla yemek kültüründe çok zengin ve çeşide sahip bir ülkeyiz. Bizim mutfaklarımız asırlık tariflere sahiptir. Bizim mutfaklarımız birlik ve beraberlik üzerine kurulur. Bizim mutfaklarımızda sevgi ve hoşgörü vardır. Bizim mutfaklarımız; misafir on kısmetle gelir, birini yer dokuzunu bırakır atasözünü benimsemiştir. Bizlerde bu duygu ve düşüncelerle geleneklerimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerze Belediyesi olarak yöresel ürünlerimizden keşkek, mısır çorbası, katlama, nokul ve helvanın hazırlanmasında emeği geçen Halk eğitim Merkezi hocalarımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Siz değerleri misafirlerimize tekrar hoş geldiniz, afiyet olsun diyoruz” dedi. 

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan programda katılımcılara yöresel lezzetler ikram edildi.  Sinop’un tanıtımına katkı sağlayan, Sinop yöresine özgü yaptığı birbirinden leziz yemeklerle ve aldığı ödüllerle ün salan Halime Şahin’de ilçede düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliğine katılım sağladı. 

SİNOP’ UN SADECE MANTISI YOK, YÜZLERCE ÇEŞİT YEMEĞİ VAR 
Yaptığı yemeklerle Sinop’un kültürünü miras bırakmak istediğini kaydeden Halime Şahin, “Türk Mutfağı Haftası nedeniyle Sinop’ taki etkinliklere katılmak üzere buradayız. Gerze’ ye de Yöresel Lezzetler etkinliğimiz nedeniyle geldik. Yöresel ürünlerimiz sergilenirken görelim diye hem de tadalım diye Sinop’ a geldik. Nokulumuz, katlamamız, pekmezli helvamız, mısır çorbamız, keşkeğimiz var, sergileniyor, az sonra vatandaşlarımız tadımlarını da yapacaklar. Biz geçtiğimiz yıl Türkiye’ de ve dünya da ilk kez gerçekleştirilen Sinop Yemekleri Yarışmasını düzenledik ve Üsküdar Belediyesiyle beraber Valide Sultan Gemisinde Sinop’ un 120 çeşit yemeğini orada ulusal basına sergiledik. Bununda haklı gururunu yaşıyoruz. Sinop’ un sadece mantısı yok, yüzlerce çeşit yemeği var, benim elimde şuan 250 çeşit yemek reçetesi var. Bu yemeklerin tanıtımıyla ilgili elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

Türk Mutfağı Haftasına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Cumhuriyet Savcısı Elif Kuzu, Gerze Cumhuriyet Savcısı Serhat Ulu, Hakim Mücahit Kuzu, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze İlçe Tarım Müdürü Özbay Akkaş, AK Parti Sinop İl Genel Meclis Üyesi İzzet Karaman, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Halime Şahin ve vatandaşlar katıldı.


 

Editör: Vitrin Haber