İLÇE

Gerze’nin adını zirveye taşıdı

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü sporcusu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Birol Sazak, Ağrı dağına tırmandı. 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı dağına gerçekleştirdiği tırmanış ardından Gerze’ye dönen profesyonel dağcı Belediye Başkanı Cevat Şensoy’u ziyaret etti. 

İstanbul Klos Dağcılık Kulübü organizasyonluğunda 04 Eylül-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon hakkında bilgiler veren Birol Sazak, bu önemli organizasyona katılmasında kendisinde büyük destek sağladığı için Başkan Şensoy’a teşekkür etti. Sazak; “Gerze Belediye’mizin sponsorluğunda yola koyulduğumuz Ağrı Dağı Zirve Tırmanışını başarıyla tamamlayarak ilçemize dönüş sağladık. 23 Dağcı arkadaşımla birlikte gerçekleştirdiğimiz tırmanış sonunda Gerze Belediyesi ve GERDAK bayrağını Türkiye’nin çatısı olarak bilinen Ağrı Dağı’nda dalgalandırarak gururlandık. Böylesine önemli bir organizasyonda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Cevat Şensoy’a teşekkür ediyorum” dedi.
Gerze’nin ismini Ağrı dağının zirvesine taşıyan usta dağcıyı tebrik eden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze’ye bu gururu yaşattığı için Sazak’a teşekkür etti. Şensoy; “Spora ve sporcuya her zaman destek vermekteyiz. Bu kapsamda da Profesyonel Dağcı Birol Sazak’a destek olarak kendisini Ağrı Tırmanışı için uğurlamıştık. Gerçekleşen organizasyonda meşakkatli tırmanışı başarıyla tamamlayarak ilçemizin bayrağını Türkiye’nin en yüksek tepesinde dalgalandıran Sazak’a teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü sporcusu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Birol Sazak, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a Ağrı tırmanışı sonrasında zirvede çekilen bir fotoğraf armağan etti. a